Gallery of wings

Gallery of wings

“We hebben al een paar seizoenen lang mooie gevleugelde oogmake-up ontworpen, maar dit seizoen lijkt experimenteler, omdat we verschillende texturen en technieken gebruiken om iets nieuws en gewaagders te creëren.”


Het bovenste ooglid is het gedroomde schilderspalet voor Pat McGrath, internationaal Make-up Artist, die verschillende versies van gevleugelde cateye-oogmake-up creëerde door te spelen met grootte, textuur, vorm en kleur. “We hebben al een paar seizoenen lang mooie gevleugelde oogmake-up ontworpen, maar dit seizoen lijkt experimenteler, omdat we de retro sixtieslook achter ons laten en nu verschillende texturen en technieken gebruiken om ietsnieuws en gewaagders te creëren.”

In de pers vloeide heel wat inkt over de opvallende ‘vleugels’ bij Dior, die thuishoren in de trend ‘Hyper Tropicality’ uit het P&G Kleuren- en Modeoverzicht, met dank aan de glinsterende oogschaduw in ongewoon felle technotinten, benadrukt met fonkelende Swarovski-kristallen. Geïnspireerd op het delicate silhouet van vlinders (of ‘technovlinders’, zoals Pat ze omschrijft), straalde de gereduceerde vleugelvorm kracht en vrijheid uit. “Alle meisjes zullen dit dolgraag willen doen.” Maar zorg wel dat je er genoeg tijd voor uittrekt– Pat begon de kristalparels aan te brengen om 8.30 uur ’s ochtends; de 55 meisjes waren net op tijd klaar voor de show in de vroege namiddag.

Gallery of Wings

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De excentrieke ontdekkingstocht in de Londense en New Yorkse punkscene bij Anna Sui vormde er een schril contrast mee. De duidelijke vleugelvorm dook hier ook op, maar deze keer uitgewerkt in een gedurfde cateye met blauwe en zwarte eyeliner. De cateye-vorm kwam verschillende keren voor – van licht retro, zoals de lichtblauwe cartooneske cateyes uit de jaren zestig bij Versus, tot rebels elegant, zoals bij Miu Miu en Givenchy, waar de bruine oogschaduw zorgde voor een aparte schoonheid. Er werd nog tijdens andere shows dankbaar gebruik gemaakt van het lege canvas boven het oog, bij Louis Vuitton bijvoorbeeld, waar glanzende perzikkleurige oogschaduw in combinatie met zwarte eyeliner op de onderste oogleden een knipoog vormde naar de grafische kunst, een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor de show. Puristen daarentegen zullen meer voelen voor de klassieke retro-flicky eyeliner uit de jaren vijftig die bij Dolce & Gabbana werd gebruikt. Het oogt sexy en sterk, een look die doet denken aan een idyllische vakantie op Sicilië.

Gallery of Wings

TIP: “Om gemakkelijker een cateye-vorm te creëren, start je het beste met een oogpotlood. Breng de vloeibare eyeliner pas aan als je tevreden bent met de vorm.” Teken een grote vleugel over het hele ooglid, en trek de lijn verder naar de slaap in een scherpe punt. “Als je vegen moet weghalen, gebruik dan een wattenstaafje dat je in oogmake-upremover hebt gedoopt.” Als je blij bent met de vorm, kun je de vloeibare eyeliner eroverheen aanbrengen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279