Forever summer: make-up

Forever summer: make-up

Je mooie zomerse glow zo lang mogelijk behouden? Dankzij deze deskundige make-uptips blijft het niet bij wensen alleen. Voor de perfecte beautystart van een nieuw seizoen. Zo blijf je ook in de herfst stralen!


1. Doe een make-over van je make-up
Bepaalde make-uptexturen en –kleuren die het in de zomer goed doen, moet je nu even aanpassen.
Zo maak je de overgang:

  • Merk je dat het kleurcontrast tussen je foundation en je huid te groot wordt en dat de contouren zich echt aftekenen, dan is het tijd om over te schakelen op blush als je je gezicht wat meer kleur wilt geven.
  • Lichte lipgloss mag nu plaats maken voor een meer voedende lippenbalsem of een extra hydraterende lipstick.
  • Warme bronskleuren zijn in deze tijd van het jaar prima, ze flatteren het laatste beetje bruin en warmen je teint op. Wil je graag meer kleur, hou het dan bij één fel accent, bijvoorbeeld gekleurde eyeliner op je oogleden (dé trend van dit najaar!).

2. Ga voor een warme gloed
In de zomer is er meer licht dat door je huid weerkaatst wordt en dat je die mooie glow bezorgt. Als het zonlicht vermindert, kun je zelf voor meer licht in je look zorgen door een luminizer onder je make-up te gebruiken. Kleine pigmentdeeltjes in een luminizer weerkaatsen elk straaltje licht en dat licht je teint helemaal op. Glans wordt al snel glim, dus gebruik het niet over heel je gezicht, maar op de plekjes die van nature het meeste licht vangen: de hoeken van je ogen, net onder je wenkbrauwen, op je jukbeenderen en op de brug van je neus.

3. Extra hulp is welkom
Wel of geen primer? Dat hangt ervan af. Een primer is een basislaagje dat je na je dagcrème en onder je make-up gebruikt. Het verzacht imperfecties en vult rimpels wat op. Je krijgt zo een egalere basis waarop je je make-up kunt aanbrengen. Gebruik je een BB- of een CC-cream, dan heb je geen primer nodig. Die zit er eigenlijk al ‘ingebouwd’.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Weg met vlekjes
Pigmentvlekjes overgehouden aan de zomer? Met een aangepaste anti-aging verzorging kun je ze geleidelijk laten vervagen. Slim camoufleren kan ook: met een moisturizer met laaggedoseerde zelfbruiner hou je je zomertintje langer vast en vallen ze minder op. Later in de herfst kun je ze camoufleren met een lichte concealer onder je foundation. De nieuwste generatie CC-crèmes combineert zelfs die twee opties: zo’n anti-aging CC-cream werkt kleurcorrigerend en doet de vlekjes op langere termijn vervagen.

5. Smile
Om intensere kleuren in je make-up nog mooier te laten uitkomen, heb je contrast nodig. In de zomer zorgt je bruine huid daarvoor. Wil je toch graag fellere lipstick blijven dragen, vervang dan je gewone tandpasta door eentje die je tanden witter maakt: zo is het contrast er toch en staan die fellere trendkleuren je perfect.

Lees zeker ook:
Forever summer voor je gezicht
Forever summer voor je haar

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

anonymous-

anonymous-

gemeld

Ik gebruikte altijd primer onder mijn BB-creme, blijkt dat helemaal niet te hoeven haha! Super bedankt voor de tip dat scheelt weer in de portomonee. Over tip 5 gesproken is de white 3d glamour luxe van oral b echt een aanrader! Ik zag na 3 dagen al werkelijk verschil! En dat allemaal dankzij lekker in het leven anders had ik deze tandpasta nooit geprobeerd, ik zal je zeggen ik wil nu nooit meer anders!

  • melden
fadoua

fadoua

gemeld

Ik vind neutrale make up altijd het mooist. Door veel te veel kleur is het net alsof er een masker gedragen wordt.

  • melden

blondine

gemeld

Ik gebruik elke avond after-sun op mijn huid na dat ik hem natuurlijk eerst schoon heb gemaakt en dan behoud je mooie kleurtje heel erg lang. Hoor vaak van mensen ben je op vakantie geweest? Nou die vakantie was al begin juni, maar dat komt echt door die after-sun.

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...