En nu de bezem door je beautycase

En nu de bezem door je beautycase

Je huis is eens in de zoveel tijd toe aan een flinke schrobbeurt, maar je beautycase ook. Bacteriën zijn namelijk ook dol op cosmetica. Als je make-up te lang bewaart, vermindert de werking en vergroot je bovendien de kans op allergische reacties. Kortom, tijd om een paar dingen weg te gooien!


En nu de bezem door je beautycase

Crèmes en foundation
Vloeibare cosmetica als crème en cosmetica zijn redelijk lang houdbaar. Op de meeste verpakkingen vind je een symbooltje (een potje met een open deksel) en bijvoorbeeld 12 M. Dat geeft aan dat je het product na opening 12 maanden kunt gebruiken. Over het algemeen geldt dat je na ongeveer anderhalf jaar crèmes en foundation echt moet vervangen. Klontert je crème, dan moet-ie meteen de prullenbak in. En nog een gouden regel: gooi het product direct weg als het vreemd ruikt.

Mascara
Wist je dat je mascara eigenlijk maar maximaal drie maanden kunt gebruiken? Gebruik je mascara te lang, dan wordt de kans op een oogontsteking groter. De bacteriën verzamelen zich namelijk graag in het borsteltje. Mascara's houden ook absoluut niet van lucht, dus beweeg het kwastje daarom zo weinig mogelijk op en neer. De slimste manier is om het kwastje er met een draaiende beweging uit te halen.

Lippenstift en lipgloss
Als je er voorzichtig mee omgaat, kun je lippenstift ongeveer twee jaar bewaren. Je kunt de houdbaarheidsdatum zelfs verlengen door lippenstift met warm weer in de koelkast te bewaren. Voor lipgloss geldt dit trouwens niet, die moet na een jaar echt weg. Het kwastje is namelijk een favoriete broeiplek voor bacteriën. Ben jij zo iemand die omkomt in de lipsticks omdat ze, als je heel eerlijk bent, net niet je kleur zijn? Check dan www.colourcollections.nl, vind je colourmatch en koop nooit meer de verkeerde kleur.

Oogschaduw en poeders
De houdbaarheidsdatum van make-up in poedervorm varieert van een jaar tot twee jaar. Je kunt aan het product zien en ruiken of je het nog kunt gebruiken. Ook de kleur gaat na een tijdje veranderen. Bestudeer het dus even goed als je het na een tijdje weer gaat gebruiken.

Nagellak
Ongeopend is je nagellak ruim drie jaar goed, maar dan moet je het wel op een koele en donkere plek bewaren. Heb je de nagellak al eens gebruikt, dan is hij maximaal een jaar houdbaar. Ook dat zie je snel genoeg, de nagellak wordt dik en begint steeds meer uit te drogen.

Kwasten
Hiervoor bestaat eigenlijk geen houdbaarheidsdatum, maar het is wel belangrijk om ze eens in de zoveel tijd schoon te maken. Spoel ze dan om in een warm sopje met een klein beetje shampoo en laat ze drogen.

Nog een paar belangrijke tips

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  1. Gebruik zo min mogelijk je vingers, zo geef je bacteriën geen kans.
  2. Leen je make-up nooit uit aan vriendinnen.
  3. Bewaar je producten op een koele plaats.
  4. Plak stickertjes met de geopende datum op je make-up.
  5. Bij twijfel over de houdbaarheidsdatum, is het natuurlijk het slimst (en het leukst) om voor iets nieuws te shoppen!

 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279