Zorg goed voor je winterhuid

Zorg goed voor je winterhuid

De winterkou is hard voor je huid. Tijdens deze koude wintermaanden voelt het alsof een gewone huidverzorging gewoonweg niet genoeg is. Je huid voelt droog en strak aan, of je krijgt plots rode bultjes. En helaas duurt het nog wel eventjes voordat de zon die grauwe teint weg doet verdwijnen. Huidspecialiste Anna Markianos van Hudvårdsrummet, Stockholm, geeft haar beste tips voor een goede verzorging tijdens de kou, om jouw huid de winter door te helpen.


Waarom is de winter slecht voor mijn huid?
Anna: 'Wanneer het kwik daalt, wordt je huid droger en komt hij vocht tekort. De grote temperatuurverschillen, tussen de winterse kou buiten en droge verwarmde lucht binnen, betekenen dat de natuurlijke vochtbalans in je huid wordt verstoord en uit balans raakt, met droge en vettige plekken als gevolg. Elke huid reageert anders op de winter, maar over het algemeen merken veel van mijn klanten dat hun huid extra gevoelig, droog en schilferig wordt.  Ongeacht het seizoen mag je huid nooit te strak aanvoelen. Als dat het geval is, dan gebruik je niet de juiste producten. Tijdens de winter moet je bijna altijd rijkere crèmes en balsems gebruiken voor extra hydratatie.'

Anna’s beste tips voor een gezonde winterhuid:

1. Geef je huid een eigen wintergarderobe
Heb altijd drie of vier 'huidgarderobes' in huis zodat je je verzorging kunt aanpassen naar gelang het seizoen, net zoals je dat met je kleding doet. Vraag, als de winter er aan komt, advies van een huid- of schoonheidsspecialist om jouw huid voor te bereiden op het komende seizoen. 

2. Gebruik 's winters een reinigende olie
Goed reinigen is de basis van goede huidverzorging, ongeacht het seizoen. In de winter is je huid droger en kun je in plaats van je gewoonlijke reiniger beter een niet-comedogene reinigende olie gebruiken die ervoor zorgt dat je poriën niet verstoppen. De reinigende olie verwijdert vuil en make-up effectief en zorgt dat je huid na het reinigen zacht en glad aanvoelt, zonder vettig te zijn.

3. Reinig je huid diep, 's ochtends én 's avonds
Op echt koude dagen kan je een watje, met enkel wat gezichtstoner, gebruiken om 's ochtends je gezicht mee te reinigen. Zo voorkom je dat de natuurlijke lipides van je huid, die het vocht  vasthouden, beschadigen. Maar denk eraan dat je ook 's avonds je huid goed moet reinigen voordat je gaat slapen. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Verwijder schilfertjes met enzymen
Voelt je huid droog aan? Dan beletten oude huidcellen dat je huid vocht kan opnemen. Verwijder deze oude huidcellen door twee keer per week een enzymen-peeling te gebruiken. Dit werkt met een chemische reactie waar de enzymes de oude huidcellen 'opeten' zonder de gezonde huid te beschadigen. Mechanische peelings, die kleine korreltjes gebruiken, kun je tijdens de wintermaanden beter niet te vaak gebruiken omdat deze een reeds gevoelige huid verder kunnen irriteren.

5. Nachtwerk voor je huid
Zeker in de winter is het belangrijk om te investeren in een voedende nachtcrème die tijdens je slaap diep in de huid kan intrekken. Gebruik ook regelmatig een vocht inbrengend masker dat je de hele nacht laat zitten. Veel merken hebben beschermende 'klimaatcrèmes' die afgestemd zijn op onze Noord-Europese winters. Deze 'klimaatcrèmes' zijn vooral belangrijk als je veel buiten gaat zijn, bijvoorbeeld bij het skiën. En vergeet natuurlijk niet zonnebrandcrème met SPF te gebruiken als je het geluk hebt deze winter in zonnige oorden te vertoeven. 

6. Een boost van binnen uit
Je kunt je huid nog meer helpen door ervoor te zorgen dat je voeding extra antioxidanten en voldoende Omega 3, 6, 7 en 9 bevat. Bijvoorbeeld door noten en avocado te eten. Beweging in al zijn vormen zorgt voor een goede bloedsomloop, wat op zijn beurt weer voor een zachte en soepele huid zorgt.

7. Een vitamine C kick
Als je naar een schoonheidsspecialist gaat, dan is een express gezichtsmassage misschien net datgene dat je huid het meeste goed doet tijdens dit seizoen. Als je huid moe en grauw aanvoelt en tekenen van griep en verkoudheid vertoont, dan is vitamine C de perfecte behandeling om je winterhuidje weer een gezonde gloed te geven.

Probeer, nu de zon niet zo sterk is, eens een AHA-behandeling. AHA zuren beloven een nieuwe en frisse huid maar kan je beter niet in de zomermaanden gebruiken omdat de zon de vernieuwde huid kan schaden en pigmentvlekken kan veroorzaken. 
Hoe dan ook blijft het in de winter absoluut noodzakelijk om een gezichtscrème met SPF te gebruiken om je huid te beschermen na een AHA behandeling. Let wel: als je last hebt van een gevoelige huid, rosacea of eczeem hebt, wees dan extra voorzichtig met zuurbehandelingen zoals AHA. Een goede huidspecialist kan je over de juiste behandeling adviseren en oordelen wat het beste is voor jouw huidtype.


Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...