H2Ooooh... Wat doet water wonderen!

H2Ooooh... Wat doet water wonderen!

De wonderen van water? Het verzacht, is een uitstekende pijnstiller en bovendien doet het letterlijk de stress uit je lijf stromen. Een zee van mogelijkheden, dus!


Pijn verzachten

Lovely legs!

Wil je tot vier weken lang gladde benen? Dan is epileren een geschikte onthaarmethode voor jou. Het enige minpunt: een epileerapparaat verwijdert de haartjes met wortel en al... en dat vóél je. Gelukkig doet de nieuwe generatie epileerapparaten het bijna pijnloos! Voor wie houdt van extra zacht, is er de nieuwe Braun Silk-épil Xpressive. Die is oplaadbaar, afwasbaar én mag mee in de douche of in bad. Het extraatje? Het zalig warme water maakt epileren nog minder pijnlijk.

'Bevalt' het?

Dat water een bevalling minder pijnlijk maakt, dat weet inmiddels iedereen. Warm water ontspant en verzacht de weeën. Bovendien maakt het water de weefsels van je onderlichaam weker, waardoor de kans op scheurtjes verkleint. In sommige kraamklinieken kun je alleen in bad om de weeën op te vangen en moet je voor de bevalling toch nog naar de verloskamer. In andere kraamklinieken kun je ook in bad bevallen.

Beter bewegen

Hét voordeel van sporten in het water? De opwaartse kracht van het water zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor blessures. Door de hogere weerstand zijn oefeningen onder water bovendien een stuk intensiever dan op het droge. Een paar aanraders:

Aquajogging

Hierbij loop je in diep water, dus zonder de zwembadvloer onder je voeten te raken. Je krijgt daarbij een wetbelt om, een buikriem waarmee je rechtop blijft drijven en loopbewegingen kunt maken. Op die manier hoef je niet te zwemmen om boven water te blijven.

Hydrobics of aqua-aerobics

Wellicht een van de bekendste zwembadsporten. Omdat je lichaam in het water veel minder weegt is dit een aanrader voor corpulente mensen die toch aan sport willen doen. Een variant op aqua-aerobics is aquastep, waarbij je oefeningen doet op een step in het water.

Braun Silk-épil 9
Braun Silk-épil 9
(28)

Ontdek nu!

Aquaspinning of aquacycling

Dé nieuwste rage is ongetwijfeld aquaspinning. Deze intensieve conditietraining doe je op een hydrorider, een spinningfiets die in het water staat. Zelf sta je tot aan je taille in het water. Door de weerstand van het water is dit een intensieve conditietraining met een hogere vetverbranding dan bij een klassieke spinningsessie.

Lekker relaxen

Heerlijk gewichtloos

Last van stress? Jetlag? Oververmoeidheid? Dan is de relaxatietechniek floating misschien iets voor jou. Daarbij drijf je in een tank, die voor 20 centimeter gevuld is met een speciale vloeistof die werkt als het water uit de Dode Zee. Doordat je lichaam vrij is van aanraking, druk en gewicht kun je een uiterste vorm van ontspanning bereiken. Floating is een goed middel tegen stress en vermoeidheid, en bovendien zou het ook helpen bij nekklachten en chronische pijnen zoals migraine.

Onderwatermassage

Weleens gehoord van 'Watsu'? De term is een samentrekking van water en shiatsu: een therapeut draagt je in het water terwijl je wordt gewiegd, gestretcht en gemasseerd. Door de gewichtloosheid in het water worden je spieren en gewrichten helemaal ontlast en kun je je ook beter ontspannen. Onderwatermassages werken pijnstillend, verlichten stijve spieren en gewrichten en verbeteren de bloeddoorstroming.

Sneller helen

Lief voor brandwonden

Wist je dat het kuren in thermaal water littekens kan versoepelen? Daarom kunnen kinderen en jongeren met ernstige brandwonden terecht bij een aantal brandwondencentra: het project B. Braun for Children organiseert vakantieweken, logeerprojecten en gezinsdagen waarbij de kinderen niet alleen andere lotgenootjes leren kennen, maar ook hydromassages krijgen die de vernieuwing van huidweefsel stimuleren. Ook baden de kinderen er in kuurwater en krijgen ze verstuivingen met thermaal water. Zo worden pijn en jeuk verzacht én verliezen de littekens een stuk van hun roodheid.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Perfect epileren… hoe doe je dat?