Voorkom blozen

Voorkom blozen

Een lichte blos op de wangen wordt meestal gezien als charmant en lief. Een knalrood gezicht daarentegen, kan soms gênant zijn... Een huid die vaak last heeft van roodheid, kan niet altijd helemaal genezen. Maar gelukkig zijn er heel wat manieren, en minstens evenveel producten om er iets aan te doen.


Eerst moet je zien te achterhalen waar die rode kleur vandaan komt. Een dermatoloog kan snel uitvissen wat je huid irriteert. Je hebt misschien een allergie of last van rosacea, een vaak voorkomende huidconditie en gewoon een hippe naam voor bloedvaten die uitzetten als ze blootgesteld zijn aan hitte. Vaak hebben lichte types er last van. Je dermatoloog zal je waarschijnlijk aanraden uitlokkers te vermijden – in het geval van rosacea gaat het dan om alcohol of pikant voedsel – en je mogelijk het gebruik van topische lotions voorschrijven.

De juiste producten

Zodra je weet waar die rode huid vandaan komt, is het tijd om grondig te kijken naar de producten die je gebruikt. Er bestaan heel veel reinigingsproducten en moisturizers die speciaal ontwikkeld zijn om roodheid te verminderen. Als je een zeep gebruikt om je gezicht te wassen, stap dan over op een zachte gel, crèmereiniger of schuimende wasgel. Gebruik producten voor een gevoelige huid. Alcohol en hamamelis kunnen de rode kleur uitlokken, en anti-acne-stoffen zoals benzoylperoxide maar ook steroïden als hydrocortisone kunnen een rode huid verergeren, dus beperk het gebruik van producten met deze ingrediënten (of richt je alleen op zeer specifieke puistjes). Vermijd ruwe gezichtsscrubs. En als je je gezicht wast, dep het dan voorzichtig met koud water – niet schrobben met een washandje – om bijkomende irritatie te voorkomen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Egaliseren & elimineren

Nadat je bent overgeschakeld op zachte gezichtsreinigers en moisturizers om je rode huid te verminderen en onder controle te houden, kun je gemakkelijke lichtgewicht concealers, foundations en/of poeders die je huidtint egaliseren gebruiken. Make-up met gele en groene ondertonen neutraliseert een rode kleur. Je vindt meer dan genoeg geel- en groentinten in primers, matterende poeders en correctors. Experimenteer met lichte finishingpoeders, vooral minerale poeders om je huid te verzachten nadat je moisturizer hebt aangebracht en je teint geëgaliseerd hebt met een foundation.

Je ziet, de juiste diagnose en een aangepaste huidverzorging veranderen jouw code rood al snel in code perfect!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...