Tips voor je dochter: voor het eerst scheren

Tips voor je dochter: voor het eerst scheren

Is je dochter toe aan scheren? Samen met deze tips kunt u uw dochter een soepele en veilige eerste scheerervaring bezorgen.


Je staat versteld hoe snel de tijd vliegt wanneer je kinderen hebt… Het lijkt bijna als de dag van gister toen je haar voor het eerste leerde hoe ze haar haar moest borstelen. En nu is de nieuwe fase al weer aangebroken - de ontharing. Als moeder ben je gefocust op de veiligheid en geluk van uw kinderen ongeacht de situatie. Uw dochter zo veilig mogelijk leren scheren is dan ook de focus van iedere moeder. Hier zijn vijf tips waardoor uw dochter zo veilig en soepel mogelijk de eerste keer kan leren scheren:

 1. Loop langzaam het proces door: Ik herinner me nog hoe leuk mijn dochter het vind om verhalen over mijn tienerjaren te horen – en ik weet zeker dat jouw dochter die ook kan waarderen! Probeer zo open mogelijk over jouw eerste scheer ervaring te praten zodat uw dochter hiervan kan leren. Uw dochter heeft in deze tijd meer informatie bronnen dan u waarschijnlijk heeft gehad als tiener, maar internet is een minder persoonlijke gids. Wees geduldig en doe het scheren zo langzaam mogelijk voor.
 2. Geef haar een scheermes voor vrouwen: Zou jij het scheermes van je man gebruiken? Nee. Mannen scheren meestal alleen hun gezicht, terwijl vrouwen hun benen en onderarmen moeten scheren – wat een groter oppervlak is om te scheren, met meer vormen dan het gezicht van mannen. Daarnaast bevat het been van een vrouw minder olie producerende klieren dan het gezicht van een man, waardoor het droger is. Het is dus van belang om uw dochter een eigen scheermes te geven. Gillette Venus bijvoorbeeld heeft verschillende functies die speciaal voor de vrouw ontworpen zijn:
  • Afgeronde, draaibare scheerkoppen waardoor het scheermes met het lichaam mee kan bewegen om te voorkomen dat het scheermes in de huid snijdt.
  • Uitgerust met vijf mesjes, net als de Venus Embrace en de Venus & Olaz. Elk mesje is in staat om in contact te blijven met de huid, zelfs op moeilijk scheerbare plekken als de enkels en de knieën.
  • De scheerkussentjes bevatten huidconditioner, waardoor de vochtbalans op peil blijft bij het scheren. Vergelijkbare scheermessen zijn de Ribbon of Moisture, de Venus Embrace of de Venus & Olaz scheermes.
  • Bevat een speciaal ontworpen Soft Grip voor meer controle, zelfs bij gladde omstandigheden zoals in bad of onder de douche.
 3. Vermijd droog scheren: Een droge, schilferige huid veroorzaakt een ongelijkmatig oppervlak, waardoor plekken minder goed bereikbaar zijn met een scheermesje. Ongeacht de leeftijd, heeft elke huid hydratatie nodig. Met name de benen kunnen hydratatie goed gebruiken. Scheergels/scheercrèmes als Gillette’s Satin Care of Venus Shave Gel behouden het vochtpeil en zorgen ervoor dat het scheermes soepel over de huid kan glijden. Daarnaast kan uw dochter goed zien wat al geschoren is, zodat de huid niet nog een keer belast wordt. Moedig uw dochter dus vooral aan om gebruik te maken van de scheergel.
 4. Geef haar het goede voorbeeld: Verschillende lichaamsdelen vereisen verschillende scheertechnieken of scheerrichtingen. Door de juiste richting op te scheren, worden de meeste haartjes geschoren met de minste bewegingen en kunnen wondjes en sneetjes voorkomen worden. De beste manier om de benen te scheren is om bij de enkels te beginnen en zo omhoog te gaan. Als uw dochter klaar is om haar oksels te scheren, kan zij het best haar arm zo ver mogelijk omhoog houden. De huid bij de oksels is dan strak genoeg om te scheren. In beide gevallen, kan het best tegen de haarrichting in geschoren worden. En raadt uw dochter vooral aan om de tijd te nemen en langzaam te scheren, de meeste wondjes ontstaan uit haast.
 5. Sluit de deal: Het ontharingsproces stopt niet bij het scheren. Hydratatie is de laatste stap om de huid gezond te houden. Die extra laag hydrateert en beschermt de huid, waardoor het er gezond, stralend en vooral glanzend uitziet. Mijn dochter houdt van dit laatste onderdeel.
Venus Sensitive
Venus Sensitive
(4)

Scheert dicht op de huid; voor de gevoelige huid

Ontdek nu!

Met deze tips kan uw dochter zelfstandig en met meer zelfvertrouwen aan scheren beginnen. Voor de moeders is dit ook een geruststelling, uw dochter is nu voorzien van de beste informatie om soepel en vooral – veilig - te kunnen scheren!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279