Tips en tricks om je handen te laten stralen.

Tips en tricks om je handen te laten stralen.

Als het op onze handen aankomt zijn we echte slavendrijvers. We verwachten dat ze dagelijks misbruik, van afwassen in heet water tot autorijden in de volle middagzon, probleemloos doorstaan. Tegelijkertijd verwachten we een schitterend, egale teint en superzachte pollekes. De handen zijn het meest blootgestelde lichaamsdeel. Vrouwen zorgen goed voor hun gelaat en nek, maar handen moeten het maar doen met om het even wat.


Het probleem hiermee is dat je handen echt wel je leeftijd verraden. Dus als je anti-ageing behandelingen ondergaat aan je gezicht, denk dan ook even aan je handen.

Als je jonge, zachte handen hebt is voorkoming beter dan genezing. Regelmatige peelings en intense pulsed light (ipl) sessies houden je huid egaal en vitaal. Oudere handen hebben overigens ook baat bij deze behandelingen omdat ze pigmentvlekken door de zon helpen verwijderen en de productie van collageen stimuleren waardoor de huid strakker wordt.

Wanneer vrouwen ouder worden ervaren ze een natuurlijke vermindering van volume op de achterkant van de handen, waardoor je die klauw-look krijgt. Tel daarbij het verdunnen van de huid, aderen die zichtbaarder worden en je krijgt zo’n uitpuilend, ader-effect.

De sleutel om je handen jong te houden is ze tijdig aandacht te geven. Het kan zeker geen kwaad om dagelijks iets vriendelijker voor je handen te zij tijdens je dag. Handen wassen en de vaat doen, drogen je huid uit en kunnen voor rode, geïrriteerde handen zorgen en zelfs kloofjes veroorzaken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De makkelijkste manier om dit tegen te gaan is telkens een verzorgende crème gebruiken. Ga voor een vochtinbrengende formule die niet vettig is, en houd een tubetje op handige plekjes zoals bij de wasbak, in je handtas en in je bureaulade.

Nog een handig advies is om de verzorging van je handen toe te voegen aan je avondroutine. Een drupje gezichtscrème over op je vingers? Wrijf het in op de rug van je handen. Je wekelijkse scrubsessie ingepland? Je handen kunnen ook best eens geëxfolieerd worden. En natuurlijk met stip op één als het op handverzorging aankomt: zonnebrandcrème. Houd een klein tubetje in je handtas en breng een beetje aan op je handen telkens je de deur uitgaat.

Tip: Werk met je handen, hierdoor ontwikkel je de spieren en verminder je de kans dat je straks van die alleszeggende holle lijnen tussen je vingerbotjes krijgt als je ouder wordt.

Een professionele manicure kan je ook zelf thuis doen. Zo pak je dit aan.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279