Speciaal voor moeders

Speciaal voor moeders

Denk je dat je dochter er klaar voor is om zich te scheren? Praat erover, met deskundig advies van onze&nbspbeautyspecialisten.


Wat gaat de tijd toch snel! Je kleine baby is een grote meid geworden met een veranderend lichaam. Ze begint meer en meer interesse te krijgen voor jongens en wil doen wat haar vriendinnen doen. Ze mag dan al veel zelfstandiger zijn, toch heeft ze je nog altijd nodig
om haar te helpen haar innerlijke godin te ontdekken en uit te zoeken hoe ze meer zelfvertrouwen kan krijgen. Uiteraard heeft ze ook vriendinnen aan wie ze raad kan vragen. Maar voor eerlijke antwoorden op al haar vragen, wil je dat ze zich ook tot jou wendt. Bijvoorbeeld over het scheren. Help haar zich mooi te voelen met informatie en goede raad.

1. Is je dochter er klaar voor om zich te scheren?
Je wilt niet dat je kinderen te snel groot worden, maar omdat de puberteit over hormonen gaat, weten we dat als ze zich echt wil scheren, het daar misschien wel tijd voor is. Research heeft aangetoond dat pubers over het algemeen vroeger beginnen te puberen
dan de vorige generaties. Dit maakt deel uit van het natuurlijke groeiproces; er is dan ook
geen perfecte leeftijd om zich te beginnen te scheren.

2. Hoe bespreek je dit met je dochter?
Hoe voelde jij je toen je je voor het eerst ging scheren? Bedenk welke problemen je dochter met je bespreekt en schenk aandacht aan de signalen: laat ze blijken dat ze zich wil scheren? Schaamt ze zich voor het haar op haar benen? Scheren haar vriendinnen zich al? Je kunt haar uiteraard vlotter leren hoe ze zich moet scheren met positief en bemoedigend advies. Vertel haar ook dat ze er mooi  uitziet, maar geef haar tips over het scheren als ze denkt dat gladde benen haar zullen helpen om zich beter te voelen. Als je je eerste scheerbeurt nog herinnert, vertel haar er dan over. Ben je het vergeten? Bekijk dan enkele blogs over opvoeding om er anekdotes te vinden over andere meisjes die zich voor het eerst scheren.

3. Vind het juiste scheersysteem voor je dochter
Wees gerust. De Venus scheermesjes zijn speciaal voor vrouwen ontwikkeld. Ze zijn betrouwbaar en handig en meisjes kunnen ze makkelijk gebruiken. Het Venus Embrace scheersysteem, met vijf mesjes die elke ronding van het lichaam volgen en een zeer precieze scheerbeurt garanderen, is perfect als eerste scheermesje. Alle Venus mesjes passen op alle Venus scheersystemen. Een goeie raad voor je dochter: kies een scheersysteem voor vrouwen. Sommige Venus scheersystemen zijn uitgerust met een beweegbare afgeronde kop, vochtstrip en ergonomische SoftGrip handgreep. Hiermee kan je  enkels, knieholtes en oksels makkelijker scheren.

4. Leer je dochter hoe ze zich moet scheren
Het volstaat om haar te laten zien hoe het moet en elke stap uit te leggen: maak de huid nat met warm water, breng scheergel aan en scheer zachtjes tegen de haargroeirichting in. Vertel haar ook om na het scheren een bodymilk te gebruiken om de huid te hydrateren.
Zeg haar vooral dat ze geen scheermesje van iemand anders moet gebruiken (dat is  helemaal niet hygiënisch).
Vertel haar ook dat ze het mesje moet vervangen zodra het scheren minder comfortabel wordt, om het risico op snijwondjes te beperken. Ook al is de werking van het mesje vooral afhankelijk van de dikte van de haartjes en het belang van de zones die moeten worden geschoren, de meeste meisjes vervangen hun mesje na 5 tot 10 scheerbeurten. Nog een belangrijke tip: gebruik altijd een scheergel waardoor het scheermesje gemakkelijker over de huid glijdt. Zo wordt het scheren niet alleen prettiger, maar beperk je ook het risico op snijwondjes. (Als je een stap wilt overslaan, kies dan voor Venus Breeze met de geïntegreerde scheergelkussentjes.) Laat haar daarna zelf proberen haar benen te scheren. Vergeet niet om haar tips te geven voor het scheren van oksels en bikinilijn.

5. Hoe vaak scheren?
Jonge meisjes hoeven zich nog niet zo vaak te scheren als volwassen vrouwen, de haartjes zijn nog fijn en groeien niet zo snel terug. Bespreek dit met haar. Afhankelijk van hoe snel de haartjes teruggroeien, volstaan twee scheerbeurten per week wellicht, maar het kan ook vaker zijn.

6. Help je dochter om met de druk van haar vriendinnen om te gaan
De druk van vriendinnen kan je dochter stress geven. Vertel haar dat het haar lichaam is en dat zij mag kiezen wanneer ze zich begint te scheren. Er is geen "ideale" leeftijd om te beginnen met scheren. Als ze het doet om bij haar vriendinnen te horen, wijs  haar er dan op dat het belangrijk is dat ze zichzelf blijft. Schaamt ze zich voor het haar op haar benen?
Als ze zich wil leren scheren om zich goed te voelen, praat dan met haar over wat haar zo bijzonder maakt. Zodra je weet hoe ze zich voelt, kan je haar uitleggen dat ze nog wat moet wachten en dat je haar, als de tijd rijp is, raad zult geven over het scheren.

7. Scheren is goedkoop
Nat scheren is een gemakkelijke manier om je thuis te ontharen. Het is ook een eenvoudige en snelle manier om ongewenste haartjes te verwijderen zonder teveel geld uit te geven. Alle Venus scheersystemen hebben een herbruikbare handgreep en kunnen met alle mesjes worden gebruikt. Zo kan je dochter de verschillende kwalitatieve mesjes van Venus testen zonder telkens een nieuw scheersysteem te moeten kopen. Reken op een scheerbudget van ongeveer 30 euro per jaar.

8. Het is niet aangewezen om scheermesjes te delen
Ook al heb je erg veel gemeen met je dochter, het scheermesje hoeft daar geen deel van uit te maken. Het is niet alleen onhygiënisch, maar door het scheersysteem te delen zal het mesje ook veel sneller bot worden. Geef haar een eigen scheermesje.

9. Hoe weet ik of mijn dochter er klaar voor is?
Een recente studie heeft aangetoond dat 39% van de vrouwen voor het eerst geprobeerd hebben zich te scheren zonder toestemming te vragen. Of je dochter nu te verlegen is om het je te vragen, je kunt haar helpen om haar eerste scheerbeurt aangenaam (en vol vertrouwen) te laten verlopen door haar raad te geven. In de puberteit zal ze merken dat het haar op haar benen en oksels donkerder wordt. Kijk (en luister) of ze aangeeft dat het tijd wordt om zich te scheren: lijkt ze zich te schamen voor het haar op haar benen? Zegt ze dat ze zich wil scheren? Help haar om het juiste scheersysteem te kiezen!

10. De vragen die je dochter je kan stellen

Venus Sensitive
Venus Sensitive
(4)

Scheert dicht op de huid; voor de gevoelige huid

Ontdek nu!
  • Hoe houd je een scheermes vast?

Laat haar oefenen met een Venus scheersysteem: leg je wijsvinger op de hiervoor voorziene zone van de handgreep en hou stevig vast, zorg ervoor dat de hoek tussen het scheersysteem en de huid niet te groot is.

  • Tot waar moet ik me scheren?

Vertel haar dat sommige meisjes zich tot net onder de knieën scheren, en dat anderen ook hun dijen scheren. Zij moet kiezen wat ze zelf wil.

  • Hoe scheer je je oksels?

Vertel haar dat ze zich moet wassen om te zorgen dat er geen deodorant achterblijft en dat ze daarna een scheergel, bijvoorbeeld Satin Care, moet aanbrengen. Zeg haar dat ze haar arm omhoog houdt met haar hand in haar nek om de okselhuid te spannen en zo gemakkelijker te kunnen scheren. Omdat okselhaar alle kanten uit groeit, toon je haar hoe ze zich naar boven en onder toe, maar ook opzij kan scheren om de meest hardnekkige haartjes te verwijderen.

  • Hoe vaak moet ik me scheren?

Ze kan zich zo vaak scheren als ze nodig vindt, zodat ze zich mooi en vol zelfvertrouwen voelt. Verzeker haar dat het niet is omdat ze zich vaak scheert dat het haar sneller of dikker zal teruggroeien.

Haar eerste scheerbeurt

Door je puber te leren hoe ze zich scheert, geef je haar zelfvertrouwen een boost. Maak er een speciale gebeurtenis van om de band met haar aan te halen. Om van dit moment een speciale gebeurtenis te maken kan je bijvoorbeeld met haar gaan shoppen. Laat haar haar eigen Venus scheersysteem en scheergel kiezen. Terwijl ze in de winkel is, wil ze misschien wat andere schoonheidsproducten kopen, zoals een nieuwe deodorant, bodymilk, lipgloss of haaraccessoires. Je kunt zelfs naar het winkelcentrum gaan en haar een nieuwe outfit laten uitzoeken. Weer thuis leer je haar hoe ze zich moet scheren en zie je hoe haar zelfvertrouwen groeit! Je kunt er ook iets speciaals van maken door thuis een wellnessdagje te organiseren. Doe een pedicure/manicure en ontspan met een gezichtsmaskertje. Geef haar al je scheertips en doe haar uitgebreid voor hoe het moet.

Referenties
(a) Nationale enquête "Hoe en waarom scheren vrouwen zich" door Opinion Research Corporation in maart 2008 bij vrouwen uit de Verenigde Staten. Op de vraag "Toen u zich de eerste keer heeft geschoren, heeft u toen toestemming gevraagd of heeft u het stiekem gedaan?" antwoordden 39% van de ondervraagde vrouwen "stiekem"; 37% "ik heb toestemming gevraagd"; 19% "ik weet het niet meer"; 5% heeft niet geantwoord.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

anonymous-

gemeld

Mn dochter is 15 jaar en heeft best veel haar. Ze is ook van zich zelf donker van haar kleur. Wij hebben er eerst openlijk over gepraat en haar eerst ontharings creme laten gebruiken. Ze gebruik nu sins kort een lady-shave, gaat prima. Alleen heeft zij ook donkeren haren in haar gezicht (snor) waar ze graag van af wil. Maar hoe doe je dat eigenlijk, heb zelf daar geen ervaring mee. Wie heeft daar wel ervaring mee en heeft een paar goede tips. Alvast bedankt.

  • melden
Marieanne

Marieanne

gemeld

Mn dochter heeft nog niet zo lang wat okselhaar, toen ik het opmerkte vond ze dat wat ongemakkelijk en heb haar gelijk gezegd dat zodra ze het vervelend vind het van mij weg mag scheren maar het me moet zeggen zodat ze een eigen mesje krijgt. Ze vond het nog niet storen en wilde nog niet scheren maar ik denk doordat ik het zo normaal aanhaalde me er wel naar zal vragen als ze het wil gaan scheren en dat geeft me een gerust gevoel.

  • melden
knabbel13

knabbel13

gemeld

Ik zou het niet weten............heb alleen zonen!

  • melden
pupsieXXX

pupsieXXX

gemeld

Ze wilde er niet met mij over praten en sloeg mijn advies in de wind . Ik moest het voor mezelf loslaten. en denken bekijk het maar hoe erg ik het ook vond .

  • melden
Naantje

Naantje

gemeld

..."*Mijn voornaam*, je dochter wil zich voor het eerst ontharen. Hoe reageer je? ...Dit is de aanhef van jullie nieuwsbrief. Hoe komen jullie erbij dat ik een dochter heb? Helaas niet!

  • melden
Perfect epileren… hoe doe je dat?