sos-ik-heb-een-gevoelige-huid

SOS ik heb een gevoelige huid

Heb je last van een droge gezichtshuid? Met deze tips en oplossingen van onze experts over de do’s en don’ts van reiniging, hydratatie en make-up niet lang meer!


Een rode huid, jeuk, ontsteking… Een droge gezichtshuid raakt snel geïrriteerd. Het is dus van belang om de juiste producten voor een gevoelige huid te gebruiken. Welke make-up kun je het best gebruiken en welke dingen moet je juist vermijden met een droog gezicht ? Hier zijn een paar eenvoudige en effectieve oplossingen voor dagelijks gebruik.

De do’s and don’ts bij een droge gezichtshuid:

Do’s voor gezichtsreiniging:

  Gebruik voor het reinigen van je gezicht micellair water of een reinigingsmelk. Spray je droge gezichtshuid vervolgens in met een bronwaterverstuiver. Droog hierna je gezicht voorzichtig af door met een tissue te deppen.

Do’s voor de hydratatie van een droog gezicht:

  Breng een hyperallogene crème aan op de droge gezichtshuid , die in ieder geval met een van de volgende kalmerende ingrediënten is verrijkt: Allantoïne, bisabolol, propolis, aloë vera, provitamine B5 en bescherming tegen de zon. Ga in de winter voor een wat rijkere crème textuur en gebruik voor de zomer een wat lichtere vloeibare crème.

Do’s voor make-up met een droge gezichtshuid:

  Ga voor make-up producten die speciaal zijn ontworpen voor een droge gezichtshuid , deze producten bevatten vaak een grote hoeveelheid bronwater. Biologische make-up kan ook een goed alternatief zijn, doordat het geen parabenen, kleurstoffen of parfum bevat. Mineralen make-up is ook een optie doordat het natuurlijke ingrediënten bevat, zoals titaandioxide, die als zonbescherming werkt. Maar ook zink, voor het verbergen van onvolkomenheden en roodheid of Mica, een mineraal die zorgt voor minder extreme huidreacties.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Don’ts voor de gezichtsreiniging:

  Vermijd gels en reinigende oliën die vereisen dat je met water moet spoelen. Kalksteen is niet goed voor de droge gezichtshuid . Scrubs zijn te agressief om dode huidcellen te verwijderen. U kunt beter voor een exfoliërend product gaan met fruitzuren. Gebruik dit maximaal eenmaal per week.

Don’ts voor de hydratatie van een droog gezicht:

  Probeer te vermijden dat je voortdurend van dagcrème veranderd, de droge gezichtshuid kan snel een allergie ontwikkelen.

Don’ts voor make-up met een droge gezichtshuid:

  Vermijd foundations die beweren dat ze langblijvend op de huid werken. Deze foundations kunnen een verstikkend effect op de droge gezichtshuid hebben. Probeer daarnaast een blush te vermijden die juist een accent op het probleem legt. Gebruik producten niet langer dan de aangegeven houdbaarheidsdatum. Vermijd het gebruik van een latex-spons om je make-up aan te brengen, dit kan een allergie veroorzaken bij een droge gezichtshuid .

Ontdek hier welke make-up, zoals Mascara het best bij jou en je droge gezichtshuid past.

Wat voor huidtype heb jij? Deel het met ons!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

FaBuLouS

FaBuLouS

gemeld

Vooral als je een droge huid hebt en allergisch bent voor parfumhoudende cremes, is het gebruik van (biologische) kokos- en olijfolie een aanrader. Het trekt snel in en voedt je huid. Kokosolie is overigens ook erg goed tegen een onzuivere huid (en droog haar)

 • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279