Snelle beautytips voor onderweg

Snelle beautytips voor onderweg

Zoveel om aan te denken als je op reis vertrekt. Vergeet ook je huid niet, want die krijgt het soms hard te verduren onderweg.


Vroeger, toen kon je nog glamoureus reizen. Je weet wel: Valentino zonnebril, bijpassende Louis Vuitton koffers, gracieus geknoopte Grace Kelly sjaals die je haar in bedwang hielden. Maar nu? Glamour? Tijdens het reizen? Blijf dromen! Met de draconische veiligheidsmaatregelen van tegenwoordig is het al een hele onderneming om gewoon je favoriete beautyproducten mee naar je vakantiebestemming te nemen. Maar omdat je huid het ook hard te verduren krijgt onderweg geven we je een aantal tips om er stralend te blijven uitzien, tijdens een korte én lange trip.

Terug naar de essentie

Plannen is de boodschap. Alle vloeistoffen, in plastic flesjes van maximaal 100 ml, moeten passen in een 1-literzakje met zipsluiting. Sommige merken verkopen mini-verpakkingen. Je favoriete merk niet? Koop dan flesjes in reisformaat, vul ze met je lievelingsproduct en label ze. Sommige producten kun je ook in vaste vorm vinden, zoals een stuk reinigingszeep. En kies multitaskers, zoals een moisturizer voor dag én nacht.

Onmisbaar in je vliegtuigtoilettasje

Zeker inpakken: cleanser, moisturizer (voor dag én nacht), deodorant, conditioner, stylingproduct voor je haar, parfumstaaltjes, mascara, foundation (liefst met zonnebescherming) en een product dat je ogen/lippen en wangen kan kleuren. Haardroger, bodylotion of shampoo hoef je zelfs niet mee te nemen als je in een hotel logeert. De basics hebben ze daar meestal.

Denk vooruit

Op weg naar een tropische bestemming? Vergeet de zonnecrème niet. En uiteraard neem je ook een flesje anti-frizz crème mee om weerbarstige haren glad te strijken. Iets frissere locatie? Neem een vollere moisturizer mee om je huid gehydrateerd te houden.

Extra aandacht

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Als je snel pukkeltjes krijgt, stop dan een tubetje anti-acne crème in je tas. De stress van het reizen veroorzaakt soms extra acne.

Vliegen = hydrateren!

Vliegen droogt je huid uit. De droge lucht zuigt in een paar minuten alle vocht uit je huid. De steeds opnieuw circulerende lucht in een vliegtuig is vijf keer droger dan in de woestijn en het gebrek aan vocht dehydrateert je enorm snel. De lucht in de cabine heeft een vochtigheidsgehalte van 10 tot 20 procent — veel lager dan een comfortabele luchtvochtigheid binnenshuis van 30 tot 65 procent.

Quality time in de 'vliegtuigbadkamer'

Ga tijdens een lange vlucht even naar het toilet om je gezicht te wassen en je crème aan te brengen. Om vochtverlies tegen te gaan zal je huid veel te veel olie produceren tijdens het vliegen. Denk er dus aan een pakje olie-opnemende doekjes (blotting papers) in je tas te stoppen.

Geen alcohol op het vliegtuig

Een wijntje helpt te ontspannen, verkrampte spieren weer soepel te krijgen en sneller in te slapen tijdens lange vluchten. Maar alcohol dehydrateert je huid enorm. En dat samen met de uitdrogende effecten van op grote hoogte vliegen vormt een hele foute combinatie.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279