Slimme verzorgingstips voor je haar, lichaam en handen!

Slimme verzorgingstips voor je haar, lichaam en handen!

De winterse kou is een aanslag op je huid. Lekker in het Leven geeft je 12 tips om je haar, huid, handen en lichaam in topconditie te houden.


1. Zorg voor je nagelriemen
Masseer een beetje nagelriemolie in je nagels voordat je gaat slapen. Zo zorg je ervoor dat ze goed gevoed zijn en worden ze op den duur steeds sterker.

2. Hemels water
Drink minstens acht glazen water per dag: het is een van de goedkoopste en makkelijkste schoonheidsbehandelingen die je jezelf kunt geven. Je lichaam wordt op deze manier van binnenuit gehydrateerd waardoor je huid er stralend en gezond uit gaat ziet.

3. Stop met roken, NU
Roken vermindert de toevoer van zuurstof naar het gezicht waardoor je huid er grauw en flets uitziet. Bovendien zorgt het samentrekken van je mond voor lijntjes rond je lippen.

4. Houd je hoofd koel
Er is in de winter niets fijner dan het nemen van een heet bad of hete douche, maar te warm water droogt de huid uit en zorgt voor kapotte haarvaatjes. Dus weersta de verleiding van een gloeiend heet bad!

5. Bezoek een huidarts
Het is verstandig om eens per jaar naar de dermatoloog te gaan om moedervlekjes te laten onderzoeken en eventuele andere vragen over je huid te bespreken.

6. Succescoupe
Het begin van een nieuw seizoen is het ideale moment om eens een ander kapsel te proberen, je haarkleur te veranderen of gewoon een stukje korter te gaan. “Zelfs je scheiding veranderen kan een groot verschil maken voor je coupe,” zegt haarstyliste Shelene Shaer.

7. Bescherm je haar
Voorkom beschadigde lokken als je met stijltangen aan de slag gaat door een verzorgingsproduct te gebruiken dat bescherming biedt tegen de hitte.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

8. Maak je smartphone schoon
Mobieltjes hebben meer bacteriën per vierkante centimeter dan een openbaar toilet! Bah! En dat terwijl je hem voortdurend tegen je gezicht houdt... Maak je smartphone om de dag schoon met een in alcohol gedrenkt watje.

9. Gebruik handcrème met SPF
Je handen worden net zoveel blootgesteld aan de zon als je gezicht – zelfs in de winter – het is daarom aan te raden een handcrème met beschermingsfactor te gebruiken.

19. Scrubben maar
Door twee keer per week te scrubben verwijder je dode huidcellen, waardoor je verzorgingsproducten beter in kunnen trekken voor zichtbaar betere resultaten.

10. Gebruik een voedende body wash in plaats van gewone zeep
Als je huid snel geïrriteerd raakt of schilfert, dan kan je gewone zeep of douchegel beter vermijden omdat deze je huid kan uitdrogen. Kies beter voor een rijke, voedende body wash met verzachtende ingrediënten zoals sheaboter, omega vetzuren, kokosolie en amandelolie.

11. Gun je lokken rust
Zelfs het sterkste haar kan een constante aanval van peroxide of relaxers niet aan. Bespreek met je kapper op welke manier je jouw haar tijdens de wintermaanden rust kan geven. Misschien door een andere coupe of een dagelijkse verzorging, na zo’n time out zal je haar er op termijn stukken beter uit zien.

12. Winterparfum
Probeer in de winter eens een nieuw geurtje. Een vleugje vanille, muskus, amber, iris, exotische houten en witte bloemen zoals jasmijn, magnolia, neroli en patchouli doen het goed tijdens de koudere maanden.

Ook je gezicht heeft behoefte aan de wat extra verzorging.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279