Leren hydrateren

Leren hydrateren

Basisregel van een goede huidverzorging: hydrateren! Zo doe je dat...


Veel drinken

Je hoort het steeds weer opnieuw, maar genoeg water drinken - zo’n 6 à 8 glazen per dag - kan je huid soepel houden en giftige stoffen elimineren. Drink dus zo veel en zo vaak mogelijk… water. Begin ’s morgens al met een glaasje water bij het wakker worden. Vruchten en groenten als komkommer, ijsbergsla en watermeloen bevatten ook heel veel water. Vermijd drankjes met cafeïne die je dehydrateren. Drink liever groene thee, groentesap of vers vruchtensap en je krijgt er nog een flinke dosis vitaminen en antioxidanten bij.

Zachtjes douchen

Neem jij graag lange hete douches en gebruik je veel zeep? Zeep bevat vaak chemicaliën die je huid uitdrogen. Gebruik dus liever een zachte douchegel of een romige vloeibare zeep voor een gezonde huid. Warm water kan ook het beschermende vetlaagje van je huid aantasten, hou het dus liever kort.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Regelmatig scrubben

Als je de dode en droge huidcellen verwijdert, ziet je huid er gezond en stralend uit. Doe dat voor het douchen met een lichaamsborstel of tijdens het douchen met een washandje en een mengsel van olijfolie en natuurlijk zeezout. Voor je gezicht gebruik je het beste een aangepaste gel of crème.

Flink smeren

Meteen na je douche of bad. Dep je huid niet helemaal droog en breng je bodylotion aan. Voor een normale tot vette huid kies je het beste een product op basis van water. Voor een iets oudere of droge huid is een product op oliebasis geschikter. Heb je een gevoelige huid, vermijd dan geparfumeerde lotions. Gebruik voor je handen en voeten een extra-voedende crème en trek een paar sokken of handschoenen aan zodat die optimaal kan intrekken. En dan is het tijd voor een glaasje water!


Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...