Je huid & de buitenlucht

Je huid & de buitenlucht

Voor vrouwen met een gevoelige huid kan gewoon buitenkomen al genoeg zijn om een huidirritatie op te lopen. Nu weten we wel dat de zon, temperatuursveranderingen en luchtvervuiling kunnen bijdragen tot een geïrriteerde huid. Maar de werkelijke oorzaak is niet altijd eenvoudig te achterhalen. Maar je kunt er wel wat aan doen en dat vertellen wij je graag.


Seizoenen
De wind, de kou en de droogte kunnen er voor zorgen dat je huid beroofd wordt van de broodnodige hydratatie. Warm en vochtig weer kan de huid wel hydrateren, maar dan is het weer ons zweet dat vaak onze poriën afsluit voor hydratatie.

De oplossing: is het buiten koud, droog en winderig? Smeer je huid dan in met een hydraterende crème. Tijdens de zomermaanden is het belangrijk te vermijden dat je veel aan je gezicht komt en het zweet afveegt met een zakdoek of handdoek. Doe je dat wel, dan kunnen bacteriën zich verspreiden. Gebruik daarom alleen schone doekjes om zweet en vuil van je gezicht te vegen.

Luchtvervuiling
Chemische stoffen en vervuiling in de lucht kunnen de natuurlijke bescherming van je huid beïnvloeden en daarmee zelfs de celvernieuwing. Luchtvervuiling kan zoveel invloed hebben dat het je huid kan gaan irriteren met onder meer rode vlekken, jeuk en een trekkerige huid tot gevolg. Stof en vuil kunnen de poriën van je huid blokkeren, zodat je huid er dof uitziet en ruw aanvoelt.

HuidDe oplossing: was je gezicht tweemaal per dag met een zachte reiniger om vuil, stof, dode huidcellen en zweet weg te halen. Make-up kan ook helpen omdat het ‘schoner’ is dan de vervuiling en het zorgt voor een beschermingslaag op je huid. Breng dus een lichte laag dagcrème aan ter bescherming.

Ultraviolet
Ultravioletstralen maken je mooi bruin, maar ze beschadigen ook het collageen en de elasticiteit van de huid. De zon is zo vriendelijk nog niet voor je huid: ze is net zo goed verantwoordelijk voor zaken als een zonneslag, een vroegtijdig verouderde huid en huidkanker.

De oplossing: smeer altijd met een zonnecrème van minimaal factor 15, telkens als je je huid blootstelt aan de zon. Vermijd verder zoveel mogelijk blootstelling aan de zon door goede kleding en regelmatig insmeren. Zo beperk je de schadelijke effecten van de zon.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279