Hoe verzorg je de baard en het haar van een man?

Hoe verzorg je de baard en het haar van een man?

De baard is momenteel helemaal in voor de man! Mits deze goed verzorgd en aantrekkelijk is. Lees hier de tips voor een perfecte baard.


Een goed verzorgde baard kan een man helemaal veranderen. Het hebben van een baard is niet alleen een kwestie van hem laten groeien, het verzorgen van de baard is minstens net zo belangrijk. Lees snel verder voor de beste tips om de baard van de mand te verzorgen en te onderhouden.


Dit heeft de man zeker nodig:

  • een tondeuse
  • een scheermes
  • een schaar
  • een baardkam en een haarkam
  • scheerschuim
  • shampoo

De hoofdhuid van de man is over het algemeen wat gevoeliger en droger dan die van de vrouw. Het is daarom belangrijk om een passende shampoo te kiezen zoals Head & Shoulders gevoelige hoofdhuid. Met deze shampoo kan ook de baard gewassen worden. Let wel op dat je het haar goed uitspoelt. Achtergebleven shampoo kan tot jeuk en irritatie leiden.


Breng de bakkebaarden in model met een schaar en tondeuse. De cruzer tondeuse van Braun is speciaal voor het scheren van de contouren van de nek. De special haarkam kan zelfs aan zes verschillende lengtes worden aangepast.

 
Gillette Fusion ProGlide Scheergel Hydraterend
Gillette Fusion ProGlide Scheergel Hydraterend
(10)

Hydrateer je huid tijdens het scheren.

Ontdek nu!


Hierna volgen zijn baard en snor. Verwijder het overtollige haar door de vorm van de baard te volgen. Dit doe je eerste met een tondeuse en daarna met een scheermes. Voor de wangen kan je zelfs met een pincet aan de slag als je dat durft.Irritatie kan vermeden worden door het gebruik van een aftershavecrème. In de Gillette series vind je een hydraterende verzorging die rijk is aan vitamine B3, E en provitamine B5. Dit zorgt voor directe hydratering na het scheren. Daarnaast wordt het aangeraden om een keer per het gezicht te scrubben om ingegroeide haartjes te voorkomen.


Droog de hals goed af na het scheren. Hier kan je eventueel talkpoeder voor gebruiken. Om de baard optimaal te verzorgen kan je hem het beste elke dag met de haargroei mee kammen. Nu is je man weer volledig verzorgd! Wat is er nou heerlijker dan te zien dat je man zich goed voelt?!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279