Het hele jaar door mooie handen

Het hele jaar door mooie handen

Je handen hebben nogal wat te verduren. Nu het kouder wordt, is het tijd om ze wat extra aandacht te geven. Lekker in het Leven heeft natuurlijk een oplossing voor elk probleem.


Pigmentvlekken

Oorzaak
UV-stralen en hormonale schommelingen. Bijna 75% van de zwangere vrouwen en 30% van de pilgebruiksters heeft last van een verstoorde pigmentatie. Als je ouder wordt, ontstaan er in je huid, onder invloed van UV-licht en een vertraagde celstofwisseling, ook nog eens onregelmatigheden in de verdeling van melanine. Pigmentvlekken vormen zich als grote sproeten op de bovenkant van je handen.


Oplossing
Bescherm je handen tegen de zon. Ben je pilgebruikster, verander dan in overleg met je arts eventueel van pil.

Ruwe handen

Oorzaak
Je handen hebben het niet makkelijk: je handen drogen uit door koude en wind, maar ook door ze te wassen. En dan zijn er ook nog eens minder talgklierne op je handen dan op de rest van je huid. Je handenpalmen staan bloot aan veel wrijving, waardoor de huid de neiging heeft dikker en ruw te worden.

Oplossing
Om je handen mooi te houden moet je ze elke dag beschermen. Gebruik een huidvriendelijk afwasmiddel of draag rubberen handschoenen tijdens het afwassen. Doe die laatste zeker aan wanneer je tuiniert of schoonmaakt. Gebruik geen gewone hydraterende crème, maar een speciale beschermende handcrème. 


Verouderde handen

Oorzaak
Net als de huid van je gezicht verslapt ook de huid van je handen als gevolg van het verlies van collageen (bindweefsel). 


Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Oplossing
Zorg dat je handen je leeftijd niet verraden en ga ze elke dag te lijf met een efficiënte anti-ageingverzorging. 


Kloven 


Oorzaak
Je krijgt ze of je krijgt ze niet: kloven. Ze ontstaan meestal 's winters. En zo kunnen je handen vervelend pijn doen als je de kloven niet verzorgt. 


Oplossing
Een gewone handcrème is niet voldoende: er moeten ontstekingswerende ingrediënten en vitaminen in zitten. Veel apothekers hebben een eigen bereiding op basis van vetten en vitaminen. Je kunt ook vragen naar vitamine A-pillen, die je gedurende enkele weken als kuur inneemt. 


Droge handen

Oorzaak
Werk je veel met papier? Dat kan het vocht letterlijk uit je handen absorberen. 


Oplossing
Bescherming vooraf is minder efficiënt, achteraf hydrateren des te meer. Maak er een gewoonte van om na het werken met papier je handen te wassen met een zachte handzeep en meteen een likje hydraterende handcrème aan te brengen

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279