Grote schoonmaak! Ook voor je huid.

Grote schoonmaak! Ook voor je huid.

Dit is traditioneel het seizoen van de grote schoonmaak. Ook je huid kan zo’n grote schoonmaakbeurt gebruiken. Lekker in het Leven geeft tips voor de juiste manier van cleaning. Voor elk huidtype!


Grote schoonmaak! Ook voor je huid.

Je huid eigenlijk moet je élke dag goed reinigen en verzorgen, maar eerlijk is eerlijk, daar komt wel eens de klad in. Daarom begin je nu met een uitgebreide schoonmaakbeurt. En daarna hou je het bij. Je zult zien dat je gaat stralen.

Nooit doen
Wat je in elk geval nooit moet doen is je gezicht wassen met water en zeep. Zeep tast de zuurgraad en daarmee de beschermlaag van je huid aan. Je huid droogt ervan uit, waardoor je talgklieren een signaaltje krijgen om harder te werken en dat kan weer voor puistjes zorgen.

Je hele lijf
Per minuut scheiden we een miljoen dode huidcellen af. Maar die verdwijnen lang niet allemaal als je onder de douche staat. Dode huidcellen die blijven zitten, veroorzaken pukkeltjes - die droge bijvoorbeeld op de achterkant van je arm - , ze zorgen voor een doffe teint en last but not least, ze houden de werkzame stoffen van crèmes en lotions tegen. Een goede schoonmaakbeurt van je huid begint dus met het verwijderen van dode huidcellen. Scrubben dus. Je scrubt je lijf met een bodyscrub. Besteed extra aandacht aan je ellebogen, knieën en schenen. Wil je een zelfbruinende crème opbrengen? Doe dat dan vlak na een scrubbeurt, dan krijg je een mooi egaal resultaat.

Grote schoonmaak Je gezicht
Voor je gezicht gebruik je een gezichtscrub die is afgestemd op jouw huidtype. Je gezicht scrub je bij voorkeur een keer per week. Heb je een droge huid? Dan mag het zeker niet vaker, dat kan eventueel wel bij een iets vettere huid.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Droge huid
Een droge huid voelt trekkerig na het douchen. Een droge huid houdt slecht vocht vast en het is zaak dat je extra zacht bent voor je droge huid. Gebruik elke dag een reinigende melk speciaal voor droge of gevoelige huid, vergeet niet om daarna een bijpassende tonic te gebruiken en investeer in een goede hydraterende dag- en nachtcrème.

Normale huid
Heb je weinig problemen en is je huid in balans, zorg dan vooral dat dat zo blijft. Verwijder elke avond je make-up en probeer ’s ochtends en ’s avonds een beetje tonic te gebruiken.

Vette huid
Als je je vette huid regelmatig schoonhoudt, voorkom je te veel glans en verklein je bovendien de kans op pukkeltjes. Reinig je gezicht ’s morgens en ’s avonds. Gebruik daarna altijd een tonic om je poriën te sluiten. Let wel goed op dat je geen agressieve reinigers gebruikt! Die stimuleren je talgklieren alleen maar en daarmee maak je het erger dan nodig is.

Gecombineerde huid
Heb je, zoals de meeste vrouwen, een gecombineerde huid? Maak je gezicht dan schoon met een product dat zich aanpast aan de verschillende behoeftes van je huid. Skin Adapt van Olaz bijvoorbeeld. De producten van Skin Adapt bevatten vitamine B3 en dat heeft een gunstige invloed op de droge én vette delen van je gezicht. Het helpt de natuurlijke beschermlaag van je huid verstevigen en zorgt ervoor dat je huid beter vocht vasthoudt.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...