Gespleten en gebroken nagels

Gespleten en gebroken nagels

Veel vrouwen hebben wel eens last van gespleten of gebroken nagels en ondanks regelmatige bezoekjes aan de manicure, is knippen soms de enige oplossing. Om dit te vermijden, kunnen de volgende tips goed van pas komen.


  • Een gouden regel is dat je nooit ofte nimmer je nagels mag knippen. Hierdoor worden ze zwakker en gaan ze splitten. Het beste is om je nagels twee keer per week te vijlen, liefst met een kartonnen nagelvijl, aangezien metalen vijlen zeer ruw kunnen zijn.
  • Vijl je nagels altijd in dezelfde richting om splitten te voorkomen.
  • Wrijf je nagels elke avond goed in met handcrème, vaseline of olijfolie. Net als huid en haar zijn ook nagels gemaakt van keratine en een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan een negatieve invloed hebben. Het perfecte middel om je nagels weer sterk en gezond te maken, is biergist.
  • Draag zorg voor je nagels wanneer je met de dagelijkse huishoudelijke taken bezig bent. Draag altijd handschoenen tijdens het schoonmaken, aangezien warm water de nagels zachter en dus ook zwakker maakt.
  • Vermijd absoluut nagellak removers met aceton. Deze zijn zeer ruw voor je nagels en dan zijn al je goede zorgen voor niets geweest!
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

camilla

camilla

gemeld

Voor zwakke nagels probeer maar eens Mavala nagelverharder! Die werkt als een soort "superglue"om de nagelplaten goed op elkaar te laten zitten. Daardoor bladdert en spljit de boel minder snel! En het is een vloeistof die in de nagel dringt dus het werkt sneller dan de gemiddelde nagelverhardende lak!

  • melden
kuonam

kuonam

gemeld

Tea tree van de kruitvat eigen merk werkt ook erg goed!

  • melden
Diana206cc

Diana206cc

gemeld

Mijn ervaring is dat je weldegelijk mooiere nagels krijgt en houdt door bovenstaande tips. Dus ik raad aan: volg het advies op als je niet tevreden bent met je nagels.

  • melden
Geertje84

Geertje84

gemeld

Ik houd me aan geen van de regels die hierboven staan. En toch heb ik prachtige nagels. Maar daarentegen probeer ik zo veel mogelijk gezond te eten. Voldoende groente, fruit, granen, etc. En ik denk dat dat er ook mee te maken heeft.

  • melden
noui20

noui20

gemeld

Ik krijg altijd positieve reacties over mijn nagels. Het enige wat ik om de zoveel tijd gebruik om ze mooi te houden de nagellak van essence het is een potje van 1 euro en helpt echt. Meestal growth activator en soms nail hardener dit doe ik om de twee weken en het helpt echt. Als ik het niet gebruik merk ik gelijk dat mijn nagels afbreken.

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279