Feit of fabel?

Feit of fabel?

Een greep uit de beste beauty tips aller tijden!


Fabel – Hoe natuurlijker, hoe beter

De keuze om eerder natuurlijke producten te kiezen dan producten met synthetische bestanddelen, zou eerder een persoonlijke voorkeur moeten zijn dan een wetenschappelijke vaststelling, aangezien er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat hier een verklaring voor geeft. Een ingrediënt mag dan wel oorspronkelijk afkomstig zijn van een boom bijvoorbeeld, dan wil dat nog niet zeggen dat het tijdens het verdere productieproces niet chemisch werd veranderd of bewerkt.

Feit – Een vlekkeloze nagellak

Lak je nagels ‘s avonds. Geen nood als je de nagelriemen hebt meegelakt. Wrijf ze daarna in met een beetje nagelriemolie. De volgende ochtend kan je alle “foutjes” er zeer gemakkelijk af schrobben in de douche en er een nieuwe toplaag over doen.

Fabel – Tandpasta is het perfecte middel tegen puistjes

Dit fabeltje is ontstaan toen tandpasta nog zink bevatte, een bestanddeel dat werd aangeraden tegen probleemhuiden. Dit bestanddeel is ondertussen echter vervangen door meer doeltreffende ingrediënten zoals fluoride en antibacteriële ingrediënten die puistjes juist in de hand werken.

Feit – Koud water op mijn gezicht maakt jonger

Het kan de huid misschien even verfrissen en stevig maken, maar op lange termijn zal het de huid meer schaden dan baten. Plotselinge temperatuursveranderingen kan permanente schade veroorzaken.

Fabel - Foundation veroorzaakt puistjes

Integendeel, foundation kan het perfecte hulpmiddel zijn voor een huid die gevoelig is voor puistjes, wanneer het oliecontrolerende bestanddelen bevat. Het is belangrijk dat je je huid voorzichtig maar grondig reinigt aan het einde van de dag zodat de foundation goed verwijderd wordt.

Feit – Aspirientje tegen puistjes

Plet een aspirientje, meng het met een beetje water totdat je een pasta hebt en breng het rechtstreeks op het puistje aan. Aspirine bevat salicylzuur, hetzelfde ingrediënt dat vele cosmeticaproducten voor probleemhuiden bevatten. Het zuivert de poriën, verwijdert dode huidcellen en vermindert ontstekingen en roodheid.

Fabel – 1 keer per jaar bruinen in de zon is niet ongezond.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Eenmaal per jaar bruinen in de zon is de perfecte manier om je huid goed te beschadigen. Geen enkele bruining is goed voor de huid, maar intense blootstelling slechts één keer per jaar is het meest schadelijke van allemaal.

Feit - Boost een donkere of ondoorschijnende lipkleur met vaseline

De kleur zag er goed uit in de tube, maar nu je het zelf hebt opgebracht, lijkt het gewoon nergens naar! Smeer dan gewoon wat vaseline over je lippen en dep met een papiertje. De kleur zal er eens zo mooier, intenser uitzien.

Fabel – Water drinken hydrateert de huid

Door liters water te drinken zal je vaker naar het toilet moeten, maar het zal de huid niet hydrateren. De structuur die ervoor zorgt dat de huid vochtig blijft, is voornamelijk gemaakt van vetten. Dus eet voldoende vetzuren.

Feit – In plaats van parfum op de huid te sprayen,

Kun je dit beter doen op je kleren waar het langer zal blijven en niet zal vervagen.

Fabel – Van chocola krijg je puistjes

Chocola veroorzaakt geen puistjes, maar de suiker erin wel. Als je veel geraffineerde koolhydraten eet, verzadigde vetten en bestanddelen die hoog op de glykemische index staan, kan je huidproblemen krijgen.

Fabel – Borstel je haar 100 keer per dag

Dit kan misschien goed voor de hoofdhuid zijn, maar niet voor de lengte van je haar. Veelvuldig borstelen beschadigt het haar en kan het breken en splitten. Het zorgt er ook voor dat natuurlijke oliën worden verspreid, waardoor het haar meer moet worden gewassen. Met andere woorden: borstel je haar alleen wanneer het nodig is.


Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279