Een snor? Nee, dank je.

Een snor? Nee, dank je.

De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo was trots op haar snor en doorgegroeide wenkbrauwen: ze zette ze graag in de verf. Maar de meeste vrouwen zijn er minder blij mee. Voor iedereen die er wél mee zit, tips om overmatige beharing in je gezicht efficiënt te lijf te gaan.


Hoe ouder je wordt, hoe meer haar je op je gezicht krijgt. Het groeit sneller en soms wordt het ook donkerder. Dat komt doordat je in de loop der jaren meer mannelijke hormonen gaat aanmaken. Het voordeel hiervan is dat je door diezelfde hormonen wél meer zin in seks kunt krijgen! Maar die snor en die wenkbrauwen hoeven voor de meeste vrouwen dan weer niet. Dit kun je ertegen doen.

Harsen
Bij de drogist kun je speciale harsstrips voor je gezicht kopen. Daarmee verwijder je de haren in één korte ruk. Het voordeel is dat de haartjes een tijdje wegblijven en dat ze zachter worden. Het nadeel is dat deze methode wat pijnlijk is.

Bleken
Door je haren te bleken worden ze minder opvallend. Er zijn speciale crèmes waarmee je je gezichtshaar kunt bleken. Als je een gevoelige huid hebt, moet je hier wel mee oppassen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Epileren
Epileren is vooral handig als het maar om een paar haartjes gaat: je trekt ze met een goed pincet één voor één uit. Trek altijd in de richting van de haargroei. Dit is ook de enige methode die geschikt is om je wenkbrauwen te modelleren en bij te werken.

Elektrisch epileren
Epileren is een snelle en efficiënte ontharingsmethode, zeker als je het elektrisch doet. Goed nieuws: er is nu ook een epileerapparaat waarmee je niet alleen je benen maar, dankzij een slim opzetstukje, ook je gezicht zachtjes kunt epileren.

Zeker niet doen
Je snor scheren is beslist af te raden. Je krijgt dan, net als mannen, gewoon stoppels. Ook ontharingscrèmes laat je liggen. Deze crèmes zijn wel geschikt voor je benen, bikinilijn of oksels - lees wel even de gebruiksaanwijzing - maar door hun chemische werking zijn ze absoluut niet geschikt voor je gezicht!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279