De zeven huidzonden

De zeven huidzonden

Leeftijd en genen spelen een grote rol in huidveroudering, maar minstens even belangrijk is hoe jij je huid en lichaam verzorgt. Vermijd deze zeven huidzonden zoveel mogelijk...


Foute drankjes

Ons lichaam bestaat voor zo’n zeventig procent uit water. Niet genoeg water drinken of je dorst lessen met te veel koffie of alcohol kan je huid van binnenuit uitdrogen. Te veel frisdrank zorgt dan weer mogelijk voor overgewicht, acne en een doffe teint. Genoeg water drinken is de boodschap. Hoe meer, hoe beter.

Niet genoeg nachtrust

Als je niet genoeg slaapt, zie je er niet bepaald fris uit. Zo simpel is het. Doe je dat vaker, dan komen er ook nog eens wallen onder je ogen en fijne lijntjes en rimpels in je gezicht. Probeer dus 6 à 8 uur te slapen zodat ook de spieren van je gezicht zich kunnen ontspannen. Geef je huid de nodige rust, dan krijg je vanzelf een gezonde en frisse teint.

Met je make-up slapen

We doen het allemaal wel eens en als het bij die ene keer blijft, is dat ook oké. Doe je dit vaker, dan krijg je verstopte poriën, mee-eters en kringen onder je ogen. Ben je meestal te moe? Hou reinigingsdoekjes in je nachtkastje klaar en zet er maar meteen een potje van je favoriete nachtcrème bij. En je slaapt als een – schone en gehydrateerde – roos.

Puistjes knijpen

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Geduld is een schone zaak. Letterlijk en figuurlijk. Als je het echt niet kunt laten, was je handen goed, voor én na het uitknijpen. Vaak krijg je nog meer puistjes als je eraan begint te pulken.

De verkeerde producten gebruiken

Weet je niet zeker wat je huidtype is, ga dan naar de dermatoloog voor een professioneel advies. Of verwen jezelf met een gezichtsbehandeling, een goede schoonheidsspecialiste zal je de juiste producten kunnen aanraden.

Hete douche

Buiten is het koud maar jij neemt een lange hete douche. Zalig toch? Of heb je in de winter last van een droge jeukende huid? De natuurlijke en beschermende vetlaag van je huid is uitgedroogd. Enkele graden en minuten minder onder de douche kunnen een groot verschil maken. Kies ook voor een zachte en hydraterende zeep en smeer je na het douchen goed in.

Te veel epileren

Die haartjes, weinig vrouwen vinden het een prettig gezicht. Hoewel dikke volle wenkbrauwen je er vaak jonger uit laten zien... Maar voor al die andere lichaamshaartjes, welke methode je ook kiest, is het heel belangrijk om hem goed toe te passen. Zo voorkom je een geïrriteerde huid vol ontsierende vlekjes.


Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Perfect epileren… hoe doe je dat?