10 acnetips

10 acnetips

Slecht nieuws: acne stopt niet altijd na je tienertijd. Een troost: je bent niet de enige volwassene die geregeld te kampen heeft met ontsierende pukkeltjes! Goed nieuws: met deze tien tips kun je je acne onder controle proberen te houden.


10 huidtips om acne te verminderen

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  1. Slaap meer. Je huid herstelt zichzelf tijdens je slaap, dus... duik eens vroeger onder de wol en laat je lichaam het werk doen!
  2. Vecht terug. Gebruik producten op basis van benzoylperoxide om je puistjes tegen te gaan, een ingrediënt dat bacteriën doodt. Vraag raad aan je apotheker.
  3. Behandel ontstekingen. Als je echt heel erg last hebt van ontstekingen, kan je dokter je orale antibiotica of een cortisone injectie voorschrijven zodat je snel verlost bent van rode, gezwollen puistjes.
  4. Doe-het-zelf. Leg dertig seconden een ijsblokje op het geïnfecteerde gebied en druk dan drie minuten zachtjes een in oogdruppels gedrenkt wattenschijfje op het pukkeltje. Door het ijs en de oogdruppels zullen de bloedvaatjes onder het huidoppervlak samentrekken, en minder rood en minder geïrriteerd worden.
  5. Gebruik je haar als camouflage. Als je last hebt van acne op je voorhoofd, probeer die dan te bedekken met je pony.
  6. Word je eigen make-up artist. Dé oplossing om een acne-opstoot te camoufleren is niet zware make-up, maar matterende gel, foundation, concealer (aangebracht met een borsteltje) en een gezichtspoeder met een gelige ondertoon.
  7. Niet pulken. Niet pulken. Niet pulken.
  8. Besef dat niemand je puistjes ziet zoals jij ze ziet. Anderen merken die acne niet meteen op, dus trek niet de aandacht door te zeggen: "Ik heb de grootste pukkel ooit. Niet naar me kijken!
  9. Analyseer je voedingspatroon. Wist je dat zuivelconsumptie vaak een acne-opstoot veroorzaakt? Wist je ook dat je voedingsstoffen zou moeten eten die rijk zijn aan vitamine A zoals paprika's, wortels en tomaten? Een bezoek aan een diëtist is een uitstekend begin om controle te krijgen over je acne.
  10. Glimlach. De mensen om je heen je blijven van je houden, ondanks je acne.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...