Voorkom een droge huid in de winter

Beauty
1/02/2019
De koudste maanden van het jaar vragen om extra aandacht voor je huid. Lekker in het Leven laat zien wat je kunt doen om jouw huid gezond te houden.

Wie winter zegt, denkt automatisch aan regen, vocht, kou en wind. Al deze weersomstandigheden hebben een negatieve invloed op je huid. Ook de vele temperatuurschommelingen (we gaan vaak van een koude omgeving buiten naar een verwarmde omgeving binnen), zwaarder en ongezonder eten (want salades zijn voor de zomer), het lichaam dat in de winter minder afweermechanismen heeft, resulteren in een lagere weerstand. Daarom moeten we extra aandacht besteden aan gezichtsverzorging in de winter om zo uitdroging en huidveroudering te voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen tegen een droge huid in de winter

Vermijd in de wintermaanden het gebruik van zeer heet water als je je handen wast of een bad neemt. Heet water droogt je huid uit, waardoor een doffe teint kan ontstaan. Bescherm je huid door een milde zeep te gebruiken met verzachtende en hydraterende ingrediënten. En vergeet niet je huid extra goed af te drogen nadat je een bad hebt genomen, vooral tussen je vingers en tenen, onder je armen, in je liezen en knieholten.

Ook je lippen hebben in de winter extra bescherming nodig. Ze zijn zeer kwetsbaar en een makkelijk doelwit voor kou, wind, droge lucht en vochtigheid. Kies voor een lippenbalsem die kloven helpt voorkomen en breng deze meerdere keren per dag aan om je lippen goed te beschermen.

Uiteraard speelt veel water drinken ook een zeer belangrijke rol om je huid gezond te houden, afvalstoffen af te voeren en je lichaam te hydrateren. Tip: thee zonder suiker helpt ook om je lichaam te hydrateren, als je het fijner vindt om iets warm te drinken op koudere dagen.

De beste manier om een droge huid te voorkomen is hem te verzorgen met een hydraterende bodycrème of -lotion. Dit kan je het beste na een bad of douche doen (wanneer je poriën meer open zijn) of voor het slapen gaan. Er zijn veel verschillende soorten voedende crèmes op de markt, een aantal van hen zijn zelfs specifiek geschikt voor een bepaald tijdstip van de dag. Heb je een zeer droge huid, dan kun je best ook overdag een voedende crème gebruiken, vooral in de zones die het meest last hebben van een droge huid in de winter, zoals je ellebogen, knieën en voeten. Tip: de huid van je gezicht is natuurlijk anders dan de huid van de armen. Daarom is het verstandig om een goede gezichtscrème te gebruiken bij een droog gezicht in de winter.

Heb jij ook last van een droge huid in de winter? Deel het met ons!