Wat mag mee in het vliegtuig en wat mag er in je handbagage?

Beauty
6/08/2019
Zin om het strikte minimum mee te nemen aan boord? Dit is het antwoord op de vraag welke producten je mag meenemen in de cabine van het vliegtuig.

Het wordt stilaan tijd om aan de volgende vakantie te denken! Je kunt alvast beginnen nadenken over wat je zult meenemen op reis, vooral als het je eerste vliegreis is. Maar voordat je van je welverdiende vakantie gaat genieten, moet je eerst nog lange wachtrijen op de luchthaven trotseren, de luchtdruk in de cabine en misschien zelfs een zware jetlag. Niet makkelijk om fris en presentabel te blijven van het moment van opstijgen tot dat van de landing! Maar wat mag je meenemen in het vliegtuig? Dit is je overlevingskit waarmee je een 100% goed gevoel houdt met respect voor de veiligheidsregels aan boord!

Wat mag mee in de cabine?

1) Neem een afsluitbaar tasje van doorzichtig plastic mee (zoals een diepvrieszakje) met een maximale inhoud van 1 liter (van ongeveer 20 x 20 cm). Elke passagier mag één dergelijk tasje bij zich hebben. 2) Ga goed na dat je van elk product niet meer dan 100 ml bij je hebt.

Wat neem je mee in het vliegtuig?

1 pakje reinigingsdoekjes

Voordeel: niets beters om je make-up te corrigeren of je huid te reinigen tijdens de vlucht. Gebruik de doekjes vlak voor het aanbrengen van een hydraterende crème om je huid van kleine onzuiverheden te ontdoen. Het is trouwens beter om je niet op te maken voor je in het vliegtuig stapt, om je huid geen geweld aan te doen, want die zou slecht kunnen reageren op je fond de teint of gebruikelijke poeder (tja, de luchtdruk in de cabine is al irritant genoeg!).

2 stalen hydraterende crème = 10 ml

Voordeel: voor jou geen belabberd, uitgedroogd gezicht. Dus, wat neem je mee in het vliegtuig om te voorkomen dat de warme, droge lucht in de cabine je huid uitdroogt? Haal 2 stalen van je favoriete hydraterende crème boven. Breng de crème een uur voor vertrek aan op je gezicht en opnieuw na 3 à 4 uur vlucht, en vergeet ook niet vlak voor het landen een flinke laag uit te smeren. Perfect is voor soepele, zachte huid.

1 hydraterende lippenbalsem

Voordeel: stop de lippenstift en de gloss maar weg, die drogen je lippen te veel uit, en houd het bij een goed voedende stick die je zoveel je maar wilt kunt aanbrengen. Wat kun je meenemen in het vliegtuig om je nog beter te hydrateren? Denk eraan veel water en sapjes te drinken!

2 dosissen fysiologisch serum om pijnlijke ogen te voorkomen = 10 ml

Voordeel: geen rode ogen wanneer je uit het vliegtuig stapt, maar wel een frisse, uitgeruste oogopslag dankzij deze fameuze reinigende en hydraterende druppels. Elke vier uur spuit je 2 keer wat serum in elk oog, wat zou moeten volstaan als je lenzen draagt (vergeet trouwens niet je bril mee te nemen in de cabine) of als je gevoelige ogen hebt.

1 koelende oogroller = 15 ml

Voordeel: met het tijdsverschil, de vermoeidheid en de airconditioning kom je vaak uit het vliegtuig met gezwollen ogen en dikke wallen. Wat meenemen op reis om een uitgestreken gezicht te houden? Niets beters dan een massage van de oogcontouren met een koelende oogroller. Die zorgt onmiddellijk voor een betere doorstroming en werkt vochtafdrijving in de hand. Voor optimaal resultaat breng je hem na 4 uur vlucht aan en vooral ook net voor de landing!

1 pakje deodorantdoekjes

Voordeel: minstens om de 2 à 3 uur gebruiken om fris te blijven, hoewel ze niet van dezelfde antitranspirerende doeltreffendheid zijn als een klassieke deodorant, maar wel super handig en discreet wanneer je reist. Deodorantdoekjes zijn dus een goed alternatief om je geen zorgen meer te maken over transpiratie en okselgeurtjes!

1 kit met minitandpasta en plooibare tandenborstel = 15 ml

Voordeel: je hebt niet per se zin om een grote tube tandpasta en een tandenborstel in je handtas mee te nemen (vooral als je normaal gesproken een elektrische gebruikt!). Wat neem je mee in het vliegtuig voor een frisse adem en mond? Dat is iets wat kauwgum na enkele uren niet meer kan garanderen. Maak het je gemakkelijk en koop in de parafarmacie of de supermarkt een kant en klare meeneemkit.

1 spray op basis van essentiële olie van lavendel = 50 ml

Voordeel: lavendel is een natuurlijk middel tegen stress! Spuit er wat van op een zakdoek en inhaleer bij kleine aanvallen van angst of vermoeidheid.

1 spray tegen zware benen = 50 ml

Voordeel: bevordert en activeert de bloedsomloop! Voor nog meer effect tegen kriebel in je benen of zware benen, profiteer je van een bezoek aan de wc om je benen eens goed te strekken. Vermijd ook je benen te kruisen en je enkels te belasten.

En jij, wat neem jij mee in het vliegtuig?