Wat is het beste: epileren of scheren?

Beauty
2/10/2018
Scheren met een scheermesje of een scheerapparaat, epileren, ontharen met lichtflitsen? Advies om de best geschikte techniek te vinden.

Wil je ongewenste haartjes op je benen, onder je oksels en langs je bikinilijn verwijderen? Ja, maar hoe pak je dat het best aan? Met een scheermesje, een scheerapparaat, bijenwas, lichtflitsen of een ontharingscrème? Deze tips helpen je een keuze te maken tussen al deze behandelingen en na te gaan welke techniek het best bij je past.

Hoeveel tijd heb je?

Als je weinig tijd hebt, maar onmiddellijk resultaat wenst, heb je keuze uit twee ontharingstechnieken: scheren of epileren.

Voor een perfect resultaat in een mum van tijd is scheren het beste. Omdat je een wegwerpmesjes van Venus makkelijk kunt transporteren en snel onder de douche kunt toepassen, zul je in dit gamma vast vinden wat je zoekt. Maar zorg ervoor ook altijd een scheergel te gebruiken om je huid te beschermen en te hydrateren.

Als je wat meer tijd hebt, garandeert het epileren met bijenwas of het scheren met de Braun Silk-expert IPL optimaal resultaat, waarmee je twee tot drie weken lang een zijdezachte huid behoudt. Voor een nog langer blijvend resultaat, kies je voor ontharing met lichtflitsen. Daarvoor kun je een afspraak maken in een schoonheidssalon of het thuis zelf doen. Deze methode elimineert de haartjes vanaf de haarwortel en onderbreekt de groeicyclus door in te werken op het haarpigment. Daarom is deze techniek geschikt voor vrouwen met een lichte huidskleur en donker lichaamshaar.

Hoe gevoelig is je huid?

Als je last hebt van huidproblemen of ingroeiende haartjes, kan epileren of scheren snel een pijnlijke ervaring worden. In dat geval let je erop je huid goed te hydrateren en geregeld te scrubben - ongeveer 2 keer per week. Zo kun je het ingroeien van haartjes voorkomen en je huid voorbereiden op het epileren of scheren.

Als je een zeer gevoelige huid hebt of als je huid snel jeukt, is het beter niet te scheren om ontstekingen of puistjes te voorkomen. In dat geval is het beter je huid te epileren met bijenwas of een elektrische epilator. Jij zult het meest hebben aan de Braun Silk-épil 9 SkinSpa, waarmee je je huid in één zachte, pijnloze beweging kunt scrubben tijdens het verwijderen van de haartjes. Je kunt hem zelfs onder de douche of in bad gebruiken!

Wat is waar en niet waar over epileren en scheren?

De haartjes komen sneller en harder terug na een scheerbeurt: WAAR EN NIET WAAR. Als je scheert, lijken de haartjes dikker terug te groeien, omdat je ze van opzij afsnijdt in plaats van ze bij de wortel uit te trekken. Daarom lijken de haartjes dikker aan te groeien, ook al is dat niet het geval. Wat wel waar is, is dat je huid na een epileerbeurt langer zacht blijft.

Scheren veroorzaakt meer ingroeiende haartjes dan epileren: NIET WAAR! Ontharing met een elektrisch scheerapparaat, bijenwas, een scheermesje ... met geen enkele techniek kun je ingroeiende haartjes volledig voorkomen. De enige manier om dat te vermijden is goed zorg te dragen voor je huid met geregelde scrubs (zelfs ter hoogte van de bikinilijn, zolang je maar een zachte scrub gebruikt) en door je huid dagelijks te hydrateren.

Van epileren en scheren verlies je je gebruinde huid: NIET WAAR! Vertrek je naar een zonnig vakantieoord en vraag je je af wat je het liefst wilt: epileren of bruinen? Maak je geen zorgen, geen enkele ontharingstechniek zal je mooi bruine huidskleurtje aantasten. Je teint wordt immers vastgelegd in de dieper gelegen lagen van de huid, terwijl je met epileren of scheren alleen maar ingrijpt op de bovenste huidlaag.

En jij, welke ontharingstechniek verkies jij: epileren of scheren?