Gladde en satijnzachte? Stappenplan voor benen scheren

Beauty
21/06/2019
Geniet jij ook zo van het gevoel van pas geschoren gladde benen? Lekker in het Leven geeft je tips voor satijnzachte benen.

Scheer met warm water

Zorg ervoor dat je huid warm en nat is, zodat de poriën van je huid open staan, voordat je begint met scheren. Dit kun je doen door onder de douche te scheren of je benen even in een warm bad te houden. Door de warmte van het warme water openen je poriën en laten de haartjes makkelijker los. Het water voorkomt ook dat je scheermesje vol met dode huidcellen komt te zitten. Niet onbelangrijk, want een mesje dat vol met huidcellen zit kan branderige plekjes veroorzaken.

Scrubben doet wonderen

Scrub je huid voordat je deze scheert. Dit kan met een scrubhandschoen of scrubcrème. Doordat je alle oude huidcellen verwijdert kun je nog dichter op je huid scheren en is het resultaat nog beter. Als je regelmatig scrubt kun je ook voorkomen dat haartjes ingroeien, doordat je de haartjes tijdens het scrubben beweegt. Wist je trouwens dat een gescrubde huid mooier bruint?

Scheer met jouw favoriete scheersysteem

Kies een scheersysteem dat bij jou past. Bijvoorbeeld één met een lubrastrip, een meebewegende scheerkop of met geïntegreerde scheergelkussentjes. Tip: vraag vriendinnen wat zij gebruiken. Verwissel je scheermesje regelmatig en voorkom uitglijders. Een bot mesje kan snijwondjes veroorzaken, maar de meeste snijwondjes worden veroorzaakt doordat je even niet oplet. Tip: scheer met aandacht en geniet van dit momentje voor jezelf.

Gebruik verzachtende producten

Jouw beenharen groeien naar beneden. Scheer je benen dus vanaf je enkels omhoog. Gebruik een verzachtende scheerschuim of gel. Zo bescherm je jouw huid en voorkom je dat trekkerige gevoel. Heb je een gevoelige huid? Gebruik dan een parfumvrije scheergel. Smeer je benen na het scheren met een (baby)olie of bodylotion in het vochtgehalte in jouw huid weer op pijl te brengen. En kunnen jouw benen wel een kleurtje gebruiken? Tip: gebruik dan deze zelfbruinende lotion met een mooie parelmoerglans.

Tips voor de gevoelige en droge huid

Met een droge of gevoelige huid kun je na het scheren eerder last van een trekkerige of geïrriteerde huid krijgen. Kies daarom voor producten die jouw huid niet extra prikkelen, maar juist verzachten. Douche ook niet te warm en niet te lang. Warm water spoelt het beschermende vetlaagje in de toplaag van jouw huid weg.

Tip: er is nu een speciaal scheersysteem voor de gevoelige huid met een beschermende hydraterende lotion en een extra rijke formule voor een gladde scheerervaring. Ontdek de zijdezachte, huidvriendelijk scheergels en de heerlijke sensuele geuren voor mooie benen die aanvoelen als satijn. Voor de droge én de gevoelige huid: zonder parfum of kleurstoffen.