Je benen ontharen, hoe doe je dat?

Beauty
22/04/2021
Zin om te weten hoe je zacht geëpileerde benen krijgt voordat je deze zomer naar het strand trekt ? Enkele tips voor mooi onthaarde benen.

Bij het naderen van de zomer denk je automatisch aan een platte buik en vetverlies aan je dijen, maar lang voordat je naar het strand vertrekt vraag je jezelf al af hoe je die benen van je mooi onthaard zult krijgen. Kortom, mooie benen kunnen een ware obsessie worden! Net als het vinden van aan de zomer aangepaste make-up overigens... Dat is geen reden voor paniek, want hier volgen een paar tips om je benen mooi te ontharen, zodat ze zacht en prettig aanvoelen.

Welke epileertechniek voor zachte benen?

Hoe krijg je zacht onthaarde benen als je niet weet wat de beste manier is om ze te ontharen? Een heleboel vrouwen geven nog steeds de voorkeur aan het scheren. En met reden, want scheermesjes zijn de afgelopen jaren sterk geëvolueerd. Het scheermesje is snel en makkelijk in gebruik en levert minstens voor een avond of een dag zijdezachte benen op. Alleen is het geen oplossing om je benen te ontharen voor de vakantie, omdat de haartjes sneller terugkomen dan na het epileren. Vandaar dat je het scheren reserveert voor een geïmproviseerd avondje uit.

Het epileren met was is absoluut de meest efficiënte manier, maar dat vereist een niet te onderschatten kennis van zaken. Een waxbeurt is ook niet altijd even economisch als je denkt (de was en het toestel kunnen best duur zijn), maar het waxen zonder strips blijft voordelig omdat het doeltreffend is. Houd het pincet binnen handbereik voor de finishing touch. Een nadeel van het benen waxen is... de pijn!

De techniek met was en strips is vrij efficiënt voor het ontharen van benen, maar vergt veel materiaal (strips, een roll-on, wasvullingen...). Net als bij alle andere epileertechnieken moet je vlak erna een olie aanbrengen om de huid te hydrateren, om wasresten te verwijderen en de huid te verzachten.

Het elektrisch epileerapparaat is dus een interessant alternatief omdat je het altijd bij de hand hebt. Je kunt het snel gebruiken en het vergt geen demente organisatie zoals het epileren met was. Economisch gezien is het apparaat het enige wat je nodig hebt: je hoeft dus geen wasvullingen meer te kopen!

Kneepjes om de huid van je benen te verzachten

Maar hoe blijft je huid zacht na het epileren? Dat kan alleen maar met een peeling. Een peeling kun je na het epileren doen, maar als je het ervoor doet maakt het de onderhuidse haartjes vrij voor het epileren. Een peeling op de huid toepassen is niet beschadigend voor de huid als je maar niet te heftig schuurt.

Van handschoenen gesproken, bestaan er tegenwoordig peelende handschoenen waarvan je zachte benen krijgt zonder het minste product. Je hoeft er alleen maar een noot van je gebruikelijke douchegel op uit te drukken en jezelf ermee in te smeren: gegarandeerd effect!

Tenslotte moet je na het epileren niet vergeten de huid te hydrateren voor ultrazachte benen. We hadden het al over lichaamsolie, maar vergeet niet je gebruikelijke crème en hydraterende melk. Minder bekend is de body butter waarmee een zeer droge huid diepgaand gehydrateerd kan worden.

Vergeet ook niet een droge olie speciaal voor het bruinen in je koffer te gooien! Een droge olie is immers geschikt voor het zonnebaden en je beste bondgenoot zodra je eenmaal op je handdoek ligt. Met zijn antioxiderende eigenschappen bestrijdt hij de schadelijke ultraviolet stralen en het voortijdig verouderen van de huid. Voordat je de huid blootstelt aan de zon smeer je een beetje droge olie op de huid voor zachte benen en sneller bruinen. Maar let op: zonneolie gebruiken betekent niet dat je ook zonder sunblock kunt!

En jij, welke technieken pas jij toe voor mooi onthaarde, zachte benen?