Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Hoe epileer je zelf je wenkbrauwen ?

Hoe epileer je zelf je wenkbrauwen ?

0
Vind je je wenkbrauwen te vol en niet mooi afgelijnd? Ontdek hoe je zelf je wenkbrauwen epileert en je gezicht expressiever maakt.

Mooie, goed vormgegeven wenkbrauwen geven je blik meer karakter. Je hoeft er niet voor naar een schoonheidsinstituut te rennen! Je kunt je wenkbrauwen ook perfect thuis epileren en bijtekenen. Ontdek onze tips voor een resultaat dat er in enkele minuten tijd exact hetzelfde uitziet als was je naar een instituut gegaan.

Haal in huis wat je nodig hebt om zelf je wenkbrauwen te epileren

Je hebt geen dure, gesofisticeerde uitrusting nodig om je wenkbrauwen te trimmen! Installeer je in een goed verlichte ruimte en neem er in eerste instantie een dun potlood en een borsteltje bij. Er bestaan verschillende epilatietechnieken. Maar, let op, gebruik niet om het even welk product of methode. De gezichtshuid is kwetsbaar en kan heel gevoelig zijn. Gebruik een epilieerpincet of waxstrips voor wenkbrauwen die de haartjes in een enkele beweging duurzaam verwijderen.

Bereid jezelf goed voor op een wenkbrauwepilatie

Voor je eraan begint, moet je ervoor zorgen dat je gezichtshuid helemaal schoon is. Bind je haar vast om er niet door gehinderd te worden. Wil je ontstekingen en puistjes voorkomen bij het epileren van je wenkbrauwen? Denk er dan aan het pincet vooraf goed te ontsmetten, en ook de zone die je gaat epileren. Voor wie de pijn niet goed verdraagt, raden we aan om vooraf een ijsblokje aan te brengen op de te epileren huid, want kou verzacht de pijn. Nog een tip: epileer na een warme douche. Het warme water zet je poriën namelijk uit, zodat je de haartjes makkelijker kunt uittrekken.

Vind de juiste vorm voor je wenkbrauwen

Je wenkbrauw moet beginnen bij de lijn die verticaal langs de neusvleugel loopt, pal boven je binnenste ooghoek. Hij moet eindigen op de lijn die langs de buitenste ooghoek loopt. De boog tussen die twee punten moet zo natuurlijk mogelijk zijn, afhankelijk van de haargrens. Het volume van je wenkbrauwen bepaal je zelf. Zodra je weet welke vorm je ze wilt geven, teken je die met een dun potlood af om het te epileren gebied af te bakenen. Nu ben je klaar om met het plukken van de haartjes te beginnen!

Verzorg achteraf je huid

Na het epileren, verschijnen er waarschijnlijk rode vlekken op je huid. Maak je geen zorgen, dat is volkomen normaal: die huidirritatie zou in een paar minuten moeten verdwijnen. Om je huid te beschermen, is het echter sterk aan te raden om de geëpileerde zone na het epileren opnieuw te ontsmetten. Het aanbrengen van een plantaardige olie wordt ook aanbevolen tegen jeuk en om de huid te verzachten.

Borstel tenslotte je wenkbrauwen in de natuurlijke richting van de haargroei en verwijder eventueel weerbarstige wimpers. Dat was het, het is klaar! Het is immers niet zo ingewikkeld om je eigen wenkbrauwen te trimmen!

En jij, welke tips kun jij met ons delen voor een geslaagde epilatie van je wenkbrauwen?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies