Gezichtsverzorging in de winter

Beauty
1/02/2019
Tijdens de winter verdient je huid wat extra verzorging om er net zo stralend uit te zien als in de winter. Wij vertellen hoe je dit voor elkaar krijgt.

De winter is koud en niet altijd even vriendelijk voor je huid. Middenin de winter voelt het dan ook alsof je reguliere gezichtsverzorging niet genoeg is. Je huid kan droog en strak aanvoelen en soms krijg je zelfs last van rode vlekjes in je gezicht. Helaas duurt het nog even voordat de zon weer gaat schijnen en je gezicht weer zal oplichten. Daarom geven wij je de beste tips om je gezicht een boost te geven

6 gezichtsverzorging tips voor tijdens de winter

1. Geef je huid zijn eigen winter garderobe Pas je gezichtverzorging aan op het seizoen zoals je ook je garderobe aanpast aan het seizoen. Wanneer de winter er aan komt kan je altijd een schoonheidsspecialiste om advies vragen.

2. Gebruik een reinigingsolie Goede reiniging is de basis van goede gezichtverzorging. Aangezien je huid in de winter droger is kan je je reguliere reiniger wisselen voor een reinigingsolie. De olie zorgt er voor dat het vuil en de make-up gemakkelijk van je gezicht te verwijderen is en zal je huid na het wassen zacht aan laten voelen zonder dat het vet blijft.

3. Deep-clean 's avonds Op hele koude dagen is het 's ochtends voldoende om met een wattenschijfje en een tonic je gezicht te reinigen. Maar, vergeet niet dat het zeer belangrijk is je huid 's avonds altijd grondig te reinigen

4. Scrub dode huidcellen weg met een enzyme peeling Wanneer je huid droog is, is dit een teken dat je de dode huidcellen dient te verwijderen. Een enzyme peeling is milder voor het gezicht en 'eet' dode huidcellen weg zonder de rest van je gezicht aan te tasten.

5. Laat je huid 's nachts werken Zeker in de winter is het een goed idee om te investeren in een nachtcrème en een hydraterend masker dat 's nachts werkt.

6. Zorg ook voor de binnenkant Je kan je huid een extra boost geven door er voor te zorgen dat je voeding je voorziet van extra antioxidanten en Omega 3, 6, 7 en 9. Dit vind je onder andere in noten en avocado. Sporten zorgt daarnaast ook voor bloedcirculatie in de huid waardoor deze soepeler en zachter wordt.

Met deze 6 tips voor je gezichtverzorging zal je gezicht de winter stralend door komen. En met de juiste producten hoef je je hier al helemaal geen zorgen over te maken.

Wat doe jij om je huid een extra boost te geven tijdens de winter? Deel het met ons!