9 tips voor huidverzorging in de winter

Beauty
25/10/2019
Hoe kun je een droge winterhuid vermijden? Een vochtinbrengende crème en scrubben zijn maar twee van de 9 tips die we je kunnen geven om je huid tegen de vrieskou te beschermen.

Wees blij: we stevenen in snel tempo op de feestmaanden af! Maar de winterse vrieskou brengt ook een droge winterhuid met zich mee. Dit zijn enkele makkelijk toe te passen tips voor een goede huidverzorging in de winter.

Gewoonte nr. 1: drink veel water om je huid van binnenuit te hydrateren

Vraag je je wel eens af waarom je huid in de winter zo droog is? Bij gebrek aan vochtige lucht droogt onze opperhuid uit. Om dat te vermijden, drink je veel water: zo breng je van binnenuit vocht in je huid.

Gewoonte nr. 2: bespaar niet op een voedende crème

Om een droge huid in de winter te behandelen, breng je een intensief voedende en vochtinbrengende crème aan die je huid 24 uur lang beschermt. Behandel je gezicht met een flinke laag van deze lichte, niet vette crème.

Gewoonte nr. 3: zorg voor warme kleding

In de winter verdampt de koude, droge lucht de oliën die van nature in de opperhuid aanwezig zijn. Resultaat: je huid is droog en gevoelig. Daarom zorg je in de winter voor warme kleding en bedek je de gevoeligste delen van je gezicht, zoals je oren, je neus en – voor zover dat kan – sommige delen van je gezicht.

Gewoonte nr. 4: scrubben

Denk ook aan het scrubben van droge lichaamsdelen, zoals ellebogen en enkels, en breng daarna een vochtinbrengende crème aan!

Gewoonte nr. 5: extra vitamines

Voor een goede verzorging van een jeukende huid in de winter blijf je ook in de koude seizoenen doorgaan met het opnemen van vitamines uit rode vruchten, citroensap en groenten … Laat de suiker en kant-en-klare maaltijden staan!

Gewoonte nr. 6: bescherm je tegen de zon

Het is niet omdat het koud is dat je huid veilig is tegen een agressieve inwerking van de zon! Ook in de winter kies je voor vochtinbrengende crèmes met een zonnebeschermingsfactor.

Gewoonte nr. 7: zorg voor vochtige lucht

Je huid houdt niet van droge lucht. Voor een optimale huidverzorging in de winter investeer je in een luchtbevochtiger. Je huid zal je er dankbaar voor zijn.

Gewoonte nr. 8: niet te warm

Een lekker hete douche is een verleidelijk idee, maar heet baden leidt jammer genoeg tot een droge huid. Daarom kun je beter lauw douchen of baden. Daarna breng je altijd een vochtinbrengende lotion op je huid aan.

Gewoonte nr. 9: draag zorg voor je handen

Gun jezelf een snelle manicure. Voor je gaat slapen dompel je beide handen 5 minuten in een badje met lauw water en smeer je ze na het droogdeppen in met je lievelingshandcrème. Als je ze daarna ook nog in katoenen handschoentjes stopt en zo gaat slapen, zullen je handen bij het ontwaken superzacht aanvoelen!

En jij, wat zijn jouw tips om deze winter goed zorg te dragen voor je huid?