4 tips voor minder huidirritatie na het scheren.

Beauty
22/04/2021
Na het scheren hebben sommige mannen last van bultjes en ingegroeide haartjes. Wil je ze liever vermijden? Lees onze tips.

Veel mannen hebben na het scheren een geïrriteerde huid. Of ze krijgen last van pseudofolliculitis barb (PFB), chronische scheerbultjes die behoorlijk pijnlijk kunnen zijn. Om die vervelende bultjes te behandelen geeft Gillette® je graag enkele tips die irritatie minimaliseren en een comfortabele scheerbeurt garanderen.

Scheerbultjes: de oorzaken

Scheerbultjes en ingegroeide haartjes zijn genetisch bepaald: ze komen vaker voor bij mensen met krullend haar. De onregelmatige vorm van de krullen is de boosdoener. Die krullen zorgen ervoor dat de haartjes die meteen na het scheren teruggroeien opnieuw het huidoppervlak binnendringen. Overigens zijn niet alle scheerbultjes meteen ook PFB. Heb jij last van bultjes? Raadpleeg dan eerst een dermatoloog.

Naast genetische aanleg zijn er nog een aantal factoren waardoor scheerbultjes ontstaan. Als het haarzakje te droog is, snijdt je scheersysteem moeilijker door je baard en ga je harder trekken. Dat voelt niet alleen vervelend, het zorgt er ook voor dat de haaruiteinden in een hoek afgesneden worden. Daardoor groeit het haartje makkelijker in de huid en zo neemt het risico op scheerbultjes toe.

Zo min mogelijk scheerbultjes? Probeer deze tips van Gillette®!

1. REINIGEN: HET GEHEIM VAN EEN GOEDE VOORBEREIDING.

Reinig je huid met een zachte scrub en warm water of gebruik een scheerkwast vóór het scheren. Deze stap is superbelangrijk: zo verwijder je onzuiverheden en talg van je huidoppervlak. Bovendien komen vastzittende haartjes zo makkelijker los, waardoor je scheersysteem beter contact maakt met de huid én met de haartjes.

2. HYDRATEREN: VERZACHT JE HUID, ZO TREK JE MINDER.

Maak je gezicht nat en gebruik een scheercrème om het water aan de haartjes te laten hechten. Haartjes die water absorberen zwellen en worden zachter. Zo snijden de mesjes makkelijker.

3. SCHEREN: LAAT HET MES HET WERK DOEN.

Scheer met zachte bewegingen en laat je scheersysteem het zware werk doen. Scheer je regelmatig om te voorkomen dat de haartjes te lang worden en daardoor terug in de huid groeien.

4. HERSTELLEN: ZORG VOOR VOLDOENDE VOCHT.

Een scheerbeurt kan de huid uitdrogen. Dat geeft een strak en geïrriteerd gevoel. Gebruik dus na het scheren elke keer een vochtinbrengende aftershave.

Samengevat: reinigen, hydrateren, scheren én herstellen zijn dé 4 stappen die je helpen om scheerbultjes onder controle te houden. Met de verzorgingsproducten van Gillette, natuurlijk!

Wist je dat ...

Gillette® SkinGuard het eerste scheersysteem is dat speciaal ontworpen is voor mannen met een gevoelige huid en scheeruitslag? Het scheert je haar en verzorgt je huid dankzij unieke beschermende strips tussen de mesjes. Gillette® SkinGuard vermindert dat trekkerige gevoel en scheert het haar dicht op de huid om irritatie te voorkomen. Gebruik het met SkinGuard Sensitive scheergel of SkinGuard Sensitive scheerschuim voor een optimaal resultaat.

En jij, hoe ga jij te werk voor een perfecte scheerbeurt?