12 tips om zorg te dragen voor je huid, ook in de winter

Beauty
8/08/2019
Wil je tips voor een goede huidverzorging om er stralend uit te zien in de winter? Lees snel door om te weten hoe je dat doet!

De winter nadert en daarmee ook de sneeuwpret en een heleboel gezellige momenten met je gezin. Je hebt de warme jassen uit de kleerkast gehaald, maar de vrieskou kan nare gevolgen hebben voor je gezicht, dat in het koude seizoen soms ruw aanvoelt! Het is absoluut noodzaak je huid in de winter te verzorgen en dat kan met deze 12 schoonheidstips, waarmee je huid de koude maanden stralend zal doorstaan! Trek in iets lekkers om te compenseren voor de kou? Ontdek dan ook de weldaad van chocolade voor de huid

Gezichtsverzorging in de winter met deze 12 tips

Voed je gezichtshuid

Aandacht besteden aan je huid is belangrijk omdat je je verzorgingsroutine moet aanpassen aan het seizoen. Zodra de winter begint, heeft je huid meer voeding nodig. Vervang de reinigingslotion dan ook door een reinigingsmelk om de bovenhuid te voeden. Reinigingsmelk bevat hydraterende stoffen zoals galamboter en arganolie, maar ook vitamine E: die dragen bij tot een goede gezichtsverzorging in de winter.

Vergeet de zonnecrème niet

Ook wanneer je bij licht bewolkt weer de zon niet ziet, werken de zonnestralen toch in op de huid. Maak het jezelf makkelijk en gebruik een hydraterende dagcrème die bescherming biedt tegen ultraviolet. Op die manier voorkom je ook rimpels en huidverkleuring.

Neem voldoende vocht op

Zorg dat je genoeg drinkt, ongeveer acht glazen water per dag. Dit is zowat de goedkoopste schoonheidstip die er bestaat, maar toch vergeten de meeste mensen te drinken. Hydratering van de binnenkant zie je ook aan de buitenkant. Drink dus veel water voor een goed gehydrateerde, stralende huid.

Stop met roken

Roken vertraagt de toevoer van zuurstof naar de huid, die er bijgevolg grijs en verlept gaat uitzien. Bovendien accentueert het roken de kleine rimpels boven en onder de lippen.

Vermijd heet water

Te heet douchen of baden droogt de huid uit. Bovendien gaat je haar er sneller van breken en bevordert het spataders. Voor een goede huidverzorging in de winter moet je soms aan de verleiding weerstaan!

Af en toe wat olie

Gebruik gezichtsoliën om je huid te laten herstellen en celvernieuwing te bevorderen. Oliën werken dieper in, en als je ze met masserende bewegingen aanbrengt zorgen ze voor een betere doorbloeding van de huid.

Gebruik een oogcrème

Het is nooit te vroeg (of te laat!) om een speciale crème voor je ogen te gebruiken. Oogcrèmes zijn uitstekend om de strijd aan te gaan tegen rimpels en kraaienpootjes.

Peel je gezichtshuid

Gebruik ongeveer twee keer per week een gommage voor een zachte peeling van je gezicht en je lichaamshuid. Dat helpt je de dode cellen te verwijderen en zal de doeltreffendheid van je schoonheidsproducten bevorderen omdat ze dieper in de huid zullen doordringen.

Mooie, zachte handen

Zorg dragen voor je gezicht is uitstekend, maar vergeet ook je handen niet! Ook zij zijn blootgesteld aan de negatieve inwerking van de elementen. Denk er dus aan je handen te verzorgen met een voedende crème, het liefst met uv-bescherming.

Gebruik douchemelk

Voelt je huid eerder droog aan wanneer je uit de douche stapt, en vooral in de winter? Verkies dan een douchemelk of douchecrème boven zeep. Sommige zepen drogen de huid eerder uit.

Vergeet ook je haar niet

In de winter is het even belangrijk je haar te verzorgen dan je huid. Kies daarom voor een doeltreffende, lekker geurende voedende shampoo van Aussie om je haar tegen aantasting van buiten te beschermen.

Van een lekker geurtje gesproken... Waarom profiteer je niet van het nieuwe seizoen om ook een nieuw parfum aan te schaffen? Vanille, muskus, iris, exotisch hout, witte bloesems, jasmijn, magnolia of patchoeli: allemaal geurtjes die heel goed bij de winter passen. En niets is makkelijker dan te beginnen met je kleding die je heerlijk geurend maakt met een geparfumeerde wasverzachter van Lenor!

Een gezichtsmasker per week

Als je huid ondanks al onze tips nog meer voeding nodig heeft, is het ongetwijfeld een zeer strenge winter! Geen paniek: een ultravoedend en hydraterend masker zal je vast helpen zorg te dragen voor je huid in de winter. Het effect is onmiddellijk zichtbaar!

En jij, hoe verzorg jij je huid in de winter?