Welk kapsel past bij jouw gezicht: doe de test!

Beauty
22/04/2021
Weten welk kapsel perfect bij jouw gezicht past… van kapitaal belang! Doe de test om te weten welke coupe het beste past bij de vorm van je gezicht!

Je hebt zin in een nieuwe look voor je haar, maar weet je niet welk kapsel je moet kiezen? Deze test helpt je uit te zoeken welk kapsel ideaal is bij de vorm van jouw gezicht – met voorbeelden van celebrity's die je zullen inspireren!

Welk kapsel past bij welk gezicht?

Als je bij de kapper door de magazines bladert en al die verschillende haarstijlen ziet, weet je het al snel niet meer… Maar om te weten welk kapsel bij de vorm van jouw gezicht past heb je helemaal geen dure kapper nodig! Doe snel deze test om een duidelijk idee te krijgen over de vorm van jouw gezicht en de kapsels die jou het beste staan.

Ga voor een grote spiegel staan, je rug recht, je schouders naar achter en je hoofd opgeheven. Zorg ervoor dat het licht geen schaduwen op je gezicht of op de spiegel werpt en kijk recht voor je uit.

En nu de test! Welke vorm heeft jouw gezicht?

Jouw gezicht is…

 • a) Iets smaller aan de kaken dan aan de slapen
 • b) Breder aan de slapen en de haarlijn
 • c) Ongeveer twee keer langer dan breed

Jouw gezicht is…

 • a) Langer dan dat het breed is
 • b) Even breed aan voorhoofd en jukbenen
 • c) Ietwat rond aan de kaken

Jouw gezicht is…

 • a) Iets breder aan het voorhoofd dan aan de kaken
 • b) Rond, als van een pop
 • c) Hoekig, met vier duidelijke hoeken

Jouw jukbenen zijn…

 • a) Eerder rond
 • b) Ongeveer even breed als de lengte van je gezicht
 • c) Even breed als je kin

En je kin is eerder…

 • a) Ovaal
 • b) Smal en spits
 • c) Aan de kaken iets breder dan slapen en haarlijn

Welk kapsel als je vooral a hebt gescoord:

Jij hebt geluk. Met jouw gezichtvorm kun je elk kapsel kiezen! Als je dik haar hebt, kies dan voor mooie Californische krullen. Gebruik een voedende haarverzorging om je haar te verzorgen en glans te geven. Je kunt ze ook naar achter borstelen in een sexy paardenstaart. Heb je liever kort haar? Bobkapsels zijn een uitstekende keuze, maar de meiden met het meeste lef kiezen dan voor een jongenskapsel. Fijn haar kun je door de kapper laten opknippen voor meer body in je kapsel, terwijl een paar lokken opzij (vermijd vooral een rechte pony) en krullen ter hoogte van je jukbenen een indruk van volume zullen geven. Als je liever glad haar hebt, zorg er dan voor dat je haarwortels niet tegen je hoofd aanplakken zodat je gezicht niet langer lijkt.

Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan naar Keira Knightley met een kort jongenskapsel, het korte kopje van Ella Leyers, het golvende, halflange kapsel van Charlize Theron, de korte bob van Marion Cotillard…

Welk kapsel als je vooral b hebt gescoord:

Dan heb je er het meeste belang bij dat je de aandacht op je ogen en jukbenen vestigt, en volume aan de onderkant van je gezicht geeft. Als je je haar niet wilt knippen, laat de lengtes dan een beetje opknippen. Is je haar glad en recht als een stokje? Geef dan de voorkeur aan een nonchalant kapsel, waarbij je een paar lokken op je gezicht laat vallen om het smaller te laten ogen. Vermijd korte pony's en kies eerder voor iets langere lokken langs je gezicht. Een haarscheiding links of rechts functioneert ook beter dan een scheiding in het midden. Als je dik haar hebt, vraag je kapper dan dat hij het langs je kaaklijn een beetje opknipt. Een prima kapseltip: krullen of een lange golvende bob. Daarvoor verzorg je je haar zonder ze te verzwaren met een shampoo die volume aanbrengt.

Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan naar het pittige warkopje van Sharon Stone, de lange pony van Sylvia Hoeks, de golvende plukjes van Lily-Rose Depp of het lange kapsel van Anna Drijver…

Welk kapsel als je vooral c hebt gescoord:

Jouw kapsel moet de vorm en de hoeken van je gezicht verzachten ! De beste oplossing is dus dat je textuur aanbrengt in je haar met mooie krullen of het laat opknippen als je sluik haar hebt. Vermijd een korte bob en kapsels die korter zijn dan schouderlengte: jij moet je haar lang laten groeien! Een goed kapsel voor de vorm van jouw gezicht kan een krullend kapsel zijn dat je kaaklijn zal verzachten en meer volume aan de zijkant van je gezicht zal geven, vooral als je lang haar hebt zoals Sarah Jessica Parker. Daardoor zal je gezicht zachter overkomen. Maar je moet er wel op letten dat je kapsel niet te veel volume aan je haarwortels geeft. En voor mooi glanzend haar, verzorg je het met een goede conditioner van Aussie.

Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan naar het losse, sluike haar van Famke Janssen, de halflange manen van Veerle Baetens, de krullen van Carice van houten, de glamour coupe van Christina Hendricks…

En jij, welke celebrity's inspireren jou in de keuze van je kapsel?