Tips voor gezond haar na het wassen

Beauty
2/10/2018
Je haar gezond houden kan een lastige taak zijn, zeker nu het weer onstuimiger wordt. Wij geven je tips!

Ons haar heeft een hoop te verduren door het wisselvallige weer en andere factoren zoals te heet föhnen. Je voorheen gezonde haar kan daardoor super pluizig worden of juist heel plat en futloos. Dit is een direct resultaat van beschadigd haar.

Dankzij de juiste haarproducten kan je er gemakkelijk voor zorgen dat je weer over gezond haar beschikt. Gebruik bijvoorbeeld haarverzorgingsproducten die je niet hoeft uit te spoelen. Zo bescherm je je haar gedurende de hele dag en is het een stuk makkelijker in toom te houden. Daarnaast hebben we nog een aantal andere tips voor je!

Gezond haar na het wassen

  • Zorg wanneer je haar snel pluist en uitzet er voor dat je altijd van boven naar beneden je haar föhnt. Gebruik daarnaast een vocht inbrengende mousse of een olie.
  • Gebruik een stijltang in plaats van een föhn wanneer je haar erg golft. Net zoals bij pluizend haar kan je het beste een vocht inbrengend verzorgingsproduct gebruiken.
  • Wordt jouw haar juist snel plat en futloos? Föhn je haar dan juist droog van achter naar voren om meer volume te creëren. Kies geen producten als mousse of wax, maar kies een styling product dat textuur aanbrengt in je haar zoals een spray.
  • Wat voor haartype je ook hebt, het is erg belangrijk je haar altijd volledig droog te föhnen tot aan de wortel. Daarnaast is het zeer belangrijk om altijd te eindigen met föhnen met koude lucht om zo de warmte uit je haar te krijgen

De belangrijkste les die je kunt leren van dit artikel is dat het gebruiken van de juiste haarverzorgingsproducten het geheim is voor gezond haar

Wat is jouw geheim voor gezond haar? Deel het met ons!