Tips tegen vet haar

Beauty
8/08/2019
Ben je het zat dat je haar zo snel vet is? Ontdek de tips van onze experts om voorgoed afscheid te nemen van vet haar.

Ben je het zat dat je haar snel vet is? Of dat je last hebt van roos en haaruitval? Dan is het tijd om de oorzaak aan te pakken: een (te) hoge talgproductie! De voornaamste functie van talg is het voorzien van zowel het haar als de hoofdhuid van natuurlijke oliën. Door de productie van deze natuurlijke oliën leren we steeds meer tips tegen vet haar kennen.

Wat te doen tegen vet haar

Allereerst is het aanschaffen van een goede shampoo belangrijk om vet haar te behandelen en tegen te gaan. Wanneer je haar snel vet is, zal je vaak last hebben van schilfertjes op je hoofdhuid ( beter bekend als roos). Een goede wasbeurt om van schilfers en vet haar af te komen werkt het best met een juiste anti-roos shampoo.

Nadat je een goede anti-roosshampoo hebt aangeschaft, is het verstandig om een routine op te bouwen. Je haar om de drie dagen met anti-roosshampoo wassen zal uiteindelijk het gewenste effect opleveren: minder snel vet haar . Elke dag je haar wassen, is niet verstandig voor mensen die snel last hebben van vet haar. Juist het tegenovergestelde effect kan ontstaan wanneer het haar te vaak gewassen wordt. Aangezien je pas resultaat op lange termijn kan zien, geven we hieronder enkele tips tegen vet haar die het effect van een goede shampoo zullen versterken.

Enkele tips tegen vet haar

  • Probeer niet te warm te douchen, door heet water worden de talgklieren juist geactiveerd. Dit zijn kleine cellen die zich onder elk haartje bevinden en verantwoordelijk zijn voor talg. Door niet te warm te douchen zal je minder snel vet haar hebben.
  • Naast niet te warm douchen, is het ook belangrijk om het haar zo min mogelijk te föhnen of te stijlen met een tang. De talgklieren worden door de hete temperatuur en de aanraking met het ijzer geactiveerd, waardoor het haar sneller vet wordt. Wanneer je echt niet anders kan en je haar wel moet föhnen, probeer je haar dan met koude of minder hete lucht te föhnen.
  • Wat je nog meer kunt doen om vet haar tegen te gaan, is het masseren van de hoofdhuid met de vingertoppen (let er wel op dat je dit niet met je nagels doet). Door de hoofdhuid te masseren tijdens het douchen, kan de shampoo goed zijn werk doen op de hoofdhuid. Beschadigingen van de hoofdhuid kunnen het best vermeden worden, om meer talg productie te voorkomen die zowel vet haar als roos uitlokken. Probeer daarnaast niet te vaak met je handen door je haar te gaan, hierdoor worden de talgklieren gestimuleerd wat voor vet haar zorgt.
  • Het gebruik van een aanvullende droogshampoo kan een goede oplossing zijn wanneer je nog steeds last hebt van vet haar bij gebruik van een anti-roos shampoo . Het aanbrengen van droogshampoo bij de haarwortels kan je vette haar als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Een andere handige tip: talk kan je ook gebruiken in plaats van droogshampoo. Talk is daarnaast minder te zien op de hoofdhuid en kan nog doeltreffender werken.
  • Tot slot is het van belang om gezond te eten om minder snel vet haar te krijgen. Het eten van voeding die extreem vet is of veel suiker bevat kan nadelig zijn voor het lichaam, maar ook voor je (vette) haar. Vetten en suikers kunnen boosdoeners zijn van hormonale schommelingen, waardoor de talgklieren overuren draaien en voor te veel talg zorgen met vet haar als gevolg. Tip tegen vet haar : Probeer zo gezond mogelijk te eten!

Heb jij ook tips tegen vet haar? Dat horen we graag.