Tips tegen pluizig haar

Beauty
8/08/2019
Iedere dag je haar tip top in orde zonder dat het pluist blijft een grote uitdaging voor iedere vrouw. Hier een aantal tips tegen pluizig haar naarmate het buiten kouder wordt.

Op de wenslijst van iedere vrouw staat het hebben van gezond glanzend haar dat moeiteloos te onderhouden is, maar helaas heeft niet iedereen de tijd om regelmatig langs de kapper te gaan. Het weer is van invloed op hoe je haar eruit ziet en hoe het blijft zitten. Er zijn echter een paar eenvoudige tips die je kunt gebruiken op de dagen dat alleen een paraplu niet genoeg is om je haren in model te houden.

Luister naar het advies van je kapper tegen pluizig haar

Wanneer je de kapsalon bezoekt, probeer dan wat meer tijd in de te lassen tijdens je bezoek voor meer haaradvies van je kapper. Vraag op wat voor manier je haar het best geknipt kan worden en wat voor behandelingen bij je haartype passen. Een goede kapper is in staat om meerdere adviezen aan te bieden, inclusief het verminderen van pluizend haar en haaruitval.

Keratine behandelingen zijn een van de beste oplossingen uit de kapsalon om pluizig haar tegen te gaan, maar zijn vaak erg duur. Als je dan toch besluit om jezelf te verwennen met deze behandeling, kan je voor minstens drie maanden glad, stijl en glanzend haar verwachten.

Niet te vaak wassen

Hoe vaker je je haar wast, hoe meer vocht je onttrekt uit je haar. Hierdoor is de kans groter dat het gaat pluizen. Haarspecialisten raden aan alle haartypes aan om het haar om de dag te wassen, zodat de balans van natuurlijke oliën beter op peil blijft.

Of je nou onderweg bent naar Kantoor , of de stad om te winkelen met de kinderen, er goed uitzien is onderdeel van het dagelijks leven van iedere vrouw. Lees hier meer tips over hoe je je wilde haren onder controle en pluisvrij kunt houden naarmate het buiten kouder wordt.

Droog shampoo is een geschikte optie als je in de ochtend weinig tijd hebt. Het is verkrijgbaar in poedervorm, mousse of in spray om je haar gedurende de hele dag op zijn plek te houden.

Het gebruik van een intensieve verzorging zoals de 3 Minute Miracle Sensational Smooth kan ook helpen bij het hydrateren van je haar en het temmen van je krullen voor een gezond en zijdezacht kapsel.

Kies de juiste shampoo en conditioner tegen pluizend haar

Wanneer je haarproducten koopt, pas dan op voor woorden als "anti-pluis" en "hydratatie" op de verpakkingen. Grondig je haar spoelen helpt juist te voorkomen dat je haar uitdroogt. Als je vrienden hebt die ook pluizend haar hebben, is het de moeite waard om ook hen om advies te vragen.

Als je net uit de douche komt en je haar afdroogt met een handdoek, wees dan voorzichtig. Je haar is extra breekwaar wanneer het nat is en te hard wrijven kan je haar uitdrogen en nog breekbaarder maken, waardoor pluizig haar ontstaat. Probeer ervoor te zorgen dat je haar helemaal droog is voordat je het gaat stijlen, anders neemt je haar de stylingproducten op waardoor pluizig haar ontstaat.

Goed föhnen is belangrijk

Slecht föhnenen, of het niet volledig droog föhnen van je haar kan ervoor zorgen dat je haar alle kanten op gaat staan behalve de goede. Als je besluit om een föhnen te gebruiken, blaas dan met de haarrichting mee naar beneden. Tegen de haarrichting in blazen zorgt wel voor meer volume, maar ook voor meer pluizig haar . Niets kan op tegen een professionele föhnensessie, dus trakteer jezelf hierop wanneer dat mogelijk is.

Bewaar voor noodgevallen voor de zekerheid een hoed of een sjaal in je handtas of in je bureaulade. Zelfs wanneer je een paraplu bij de hand hebt, kan een sjaal helpen om je haren in model te houden en geeft het net dat beetje extra aan je outfit als je het op de juiste manier omknoopt.

Gebruik producten tegen pluizend haar

Er zijn een aantal anti-pluis haarserums en sprays op de markt die het haar beschermen, glad maken en vocht afstotend werken. Deze haarproducten kunnen het best pas vanaf halverwege het haar tot in de puntjes aangebracht worden, waarbij de hoofdhuid vermeden moet worden. Tip is om standaard haarproducten tegen pluizend haar in je handtas of sporttas te hebben voor noodgevallen! Slechte weersomstandigheden zijn onderdeel van het dagelijks leven, maar je haar iedere dag in goede conditie en model zonder pluizig haar is een mogelijkheid zonder al te veel moeite met de juiste producten.

Heb jij vaak last van pluizig haar? En zo ja, wat doe je daar dan tegen?