Steek je haar eens nonchalant op

Beauty
19/06/2019
Iedereen is weg van eenvoudige haarstijlen die opvallen. Dit kapsel is makkelijk en hip. Het wordt veel gedragen door celebrities, hoog opgestoken of in een knotje.

steek je haar eens op

Stap 1.
Steek je haar omhoog, rol het in een chignon, maar steek de haarpunten niet weg, want deze ga je nog gebruiken om een rond dotje bovenop je hoofd te creëren.

Stap 2.
Strijk het haar glad naar achteren. Neem een klein beetje balsem in de handen en wrijf het uit over je naar achteren gekamde haren, zodat het mooi in model blijft. Het verschil in textuur maakt deze stijl zo leuk en hip.

Stap 3.
Maak krullen. Ga met een krultang over de uiteinden en kneed het haar om volume en krullen te creëren.

steek je haar eens op

Stap 4
Maak het goed vast. Draai het haar rond en maak het goed vast in een hoog dotje. Dit mag gerust zeer nonchalant zijn. Maak het vast met haarspeldjes om het op zijn plaats te houden.

Stap 5
Glans. Maak de losse haarlokken goed vast en gebruik een glansspray die de haren in model houdt.

Stap 6
Accessoires. Smuk je kapsel wat op met accessoires. Dit seizoen mogen ze gerust opvallend zijn.

Handige tips

  • Deze haarstijl is eens zo gemakkelijk te creëren wanneer je haar niet net gewassen is. Was je haar dus best de dag voor je het wil stijlen.
  • Heb je nogal sluik haar, maak dan een vlecht van nat haar om er een slag in te brengen. Als het droog is, maak de vlecht dan los en crepeer het een beetje voor een perfecte haartextuur.
  • Als je haar gemakkelijk kroezelt, maak het dan wat gladder met een beetje serum. Doe dit best wanneer je je haar al hebt vastgemaakt, anders wordt het kapsel veel te glad om het nog goed te kunnen vastmaken.
  • Voor een nonchalante haarstijl kan je je haar wat creperen eens het is vastgemaakt - maar gebruik eerst haarlak om het in model te houden.

Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United