Schoonheidstips voor beschadigd haar

Beauty
2/10/2018
Is je haar beschadigd? Met deze tips voor aangepaste behandelingen bereid je het volgende seizoen voor en krijg je snel weer een glanzende, verende haardos.

In het zonlicht zijn de minpuntjes van je haar makkelijker te zien, vooral na een koude en vochtige winter. Om je haar weer glanzend, sterk en dik te maken kies je voor efficiënte behandelingen en draag je elke dag opnieuw beter zorg voor je haar.

De juiste producten gebruiken

Het belangrijkste is dat je goede producten gebruikt: een shampoo met intensieve haarverzorging zal je haar voeden zonder het te verzwaren en geeft het een instant verjongingskuur.

Wanneer je je haar wast, verdeel je de shampoo van de wortels tot de punten, en zorg je ervoor dat je het haar minstens drie minuten lang met lauw water spoelt. Je kunt aan het spoelwater een eetlepel azijn toevoegen om je haar te revitaliseren. Neem ook de gewoonte aan om na het wassen van je haar een keer per week een voedende verzorging aan te brengen, zodat je er weer glans in krijgt zonder het te beschadigen.

Je haar leren kappen

Zit er geen volume in je haar? Behoudt het zijn vorm niet nadat je het hebt gedroogd en gekapt? Ook dat is een symptoom van broos haar. Shampoos, crèmespoelingen en haarverzorgingsproducten die zonder te spoelen je haar verzorgen, voeden en volume geven, dat zijn je beste bondgenoten voor geslaagde kapsels! Het geheim zit in de toepassing: gebruik een kam om het product op egale wijze te verdelen van de wortels tot de haarpunten. Daarna droog je je haar zoals het hoort: eerst voorovergebogen en daarna, wanneer het bijna droog is, föhn je elke haarlok apart droog vanaf de wortels tot aan de punten.

Goede gewoonten aannemen

Het is een goede gewoonte om je haar in een handdoek te wikkelen en er de klitten uit te halen met een kam of een goede haarborstel uit.

Een herstellend masker zal je haar verstevigen, maar mocht het nodig zijn, loop dan even langs bij de kapper voor een nieuw en trendy kapsel.

En jij, wat zijn jouw tips voor herstel van beschadigd haar?