Bruidskapsel halflang haar: zo steek je het zelf gemakkelijk op

Beauty
2/07/2019
Opzoek naar een perfect bruidskapsel voor halflang haar? Met deze eenvoudige tips wordt jouw grote dag onvergetelijk.

Hoe maak je het perfecte bruidskapsel voor halflang haar? Het bruidskapsel is belangrijker dan de make-up van de huwelijksgetuige, enkele tips voor het opsteken van halflang haar komen dan ook zeker van pas! Een opgestoken kapsel is dan ook ideaal voor de grote dag . Een haarwrong of een chignon zijn mooie manieren om je halflange haar elegant op te steken voor je bruiloft.

Een bruidskapsel voor halflang haar

Een simpel en sjiek bruidskapsel voor halflang haar maken is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt voor het opsteken van halflang haar is een haardonut, een haarborstel, een haarelastiekje en een paar schuifspelden. Met de volgende tips maak je eenvoudig en snel een elegant bruidskapsel voor halflang haar!

Stap 1: Pak je haar en maak aan de achterkant van je hoofd een hoge paardenstaart. Druk de overige haarlokken goed tegen je hoofd aan, want bij een perfect bruidskapsel voor halflang haar horen natuurlijk geen losse plukjes haar die uitsteken.

Stap 2: Pak je paardenstaart vast en haal hem voorzichtig door de haardonut heen.

Stap 3: Buig je hoofd naar voren terwijl je je paardenstaart omhoog tilt. Laat vervolgens je haar los, zodat je halflange haar op een natuurlijke manier om de haardonut heen valt. Hierbij is het belangrijk dat je je haar gelijkmatig over de haardonut verdeeld.

Stap 4: Deze stap is belangrijk voor de afwerking van je perfecte bruidskapsel voor halflang haar, maar wordt vaak vergeten. Om de glans en verzorgende look van je haar te behouden, is het belangrijk om je haar te borstelen voordat je het verder opsteekt.

Halflang haar opsteken

Stap 5: Pak het haarelastiekje en draai het voorzichtig rond aan het begin van de haardonut. Let er wel op dat je je opgestoken halflange haar niet in de war brengt tijdens het ronddraaien van het elastiekje.

Stap 6: Nu wordt onze creativiteit op de proef gesteld! Afhankelijk van de lengte van ons halflange haar kan het zijn dat enkele lokjes haar los vallen. Wat we kunnen doen, is deze haarlokjes invlechten of oprollen tot het begin van ons bruidskapsel en vastzetten met schuifspelden.

Stap 7: Je perfecte bruidskapsel voor halflang haar is bijna af! Werp nog een laatste blik op je bruidskapsel en strijk enkele haarlokjes die eruit springen met een borstel en wat haarlak weer glad!

Je bruidskapsel is nu klaar! Zo simpel kan het zijn. Voor we ons halflange haar opsteken, kan het wel wat verwennerij gebruiken met een goede shampoo voor een perfect resultaat!

En voor welke gelegenheden dragen jullie een opsteekkapsel?