Je haar snel in een feestelijk kapsel

Beauty
5/07/2018
Zoek je inspiratie voor een partylook om te gaan dansen, voor oudejaarsavond of omdat je naar een bedrijfsfeestje moet?

Van een verjongende zigzag naar een middenscheiding die je gezicht smaller doet lijken: ga voor een scheiding die bij je past en een kapsel dat je lekker snel en zelf voor de spiegel voor elkaar krijgt.

1. Slank met een middenscheiding

Inspiratie voor het haar: De nieuwe middenscheiding is verzorgd en glanzend, zoals we op de catwalk bij Viktor & Rolf konden zien. "Een middenscheiding laat het gezicht er langer en smaller uitzien", legt haarstylist Peter Lux uit. "Maar", waarschuwt hij, "beperk de producten tot een minimum. Zorg ervoor dat het haar goed is voorbereid voor je de deur uitgaat met een glanzende conditioner zoals Herbal Essences. Zo zal je geen sterkere stylingproducten nodig hebben voor de wortels."

Make-up voor bij het nieuwe kapsel: "Een gladde middenscheiding ziet er volwassen en stijlvol uit, vermijd dus zware make-up", aldus Caroline Barnes, ambassadrice en celebrity make-upartieste. "Zachte, smokey ogen met een crème blush en een transparante foundation passen perfect."

2. Verzacht je trekken met een zijdelingse scheiding

De lage zijscheiding van Jerry Hall is net op tijd terug voor de feestdagen. "Een zijscheiding verzacht je gelaatstrekken en zorgt voor een jeugdig effect", aldus Peter Lux. Een last minute feestje? Verander dan van kant voor extra pit. "Een trucje voor meer volume is je scheiding van kant te veranderen. Toupeer de wortels een beetje en je bent klaar om te vertrekken", legt Peter uit.

Make-up voor bij het nieuwe kapsel: Fors aangezette wenkbrauwen passen perfect bij een grafische zijscheiding. "De wenkbrauwen moeten alle aandacht krijgen. Hou de oogmake-up zacht en licht. Werk alles af met een donkere kleur voor de lippen voor een Franse filmsterrenlook", suggereert make-upartieste en ambassadrice, Caroline Barnes.

3. Theatraal met sluike achter- en zijkanten

De snelste manier om je outfit theatraal te maken: je haar uit je gezicht doen. Haal inspiratie uit de modeshows zoals die van Rochas, waar haarstylist Eugene Souleiman gesofisticeerde, strak naar achteren getrokken paardenstaarten creëerde. "Het is een intellectuele, elegante look", zegt Eugene.

Make-up voor bij het nieuwe kapsel: Als je geen duidelijke scheiding hebt, heb je wat kleur nodig om de aandacht op je gezicht te trekken", verklaart Caroline. "Afhankelijk van je beste troef, probeer je of een felgekleurde lipstick of eyeliner op de onderste wimperrand voor een speels effect."

4. Jeugdige look met een zachte zigzag

De zigzagscheiding uit de jaren 90 is terug, maar zachter en makkelijker te dragen. Catwalk-haarstylist en ambassadeur van Pantene, Sam McKnight, zegt dat het allemaal draait om een 'easy chic' gevoel zoals je op de catwalk kon zien bij Blumarine, Balmain en TopShop Unique. "Creëer een scheiding die een beetje ruw is voor een easy-chic look met een plus", verklaart hij. Je krijgt de look door het haar te scheiden in een ruwe zigzagmiddenscheiding met een kam met fijne tanden. Toupeer het daarna een beetje op de kruin voor een extra sexy uitstraling. Gebruik Head & Shoulders Classic Clean voor meer mooi haar.

Make-up voor bij het nieuwe kapsel: "Een zachte zigzagscheiding vraagt om een sexy, doorleefde make-up. Gebruik een zwart kohlpotlood aan de binnenrand van het oog en een paarse lipstick die lichtjes met de vinger wordt aangebracht", zegt Caroline.

En jij, hoe doe je kammen?