Ga zelf aan de slag en maak een mooie haarband.

Beauty
5/10/2018
Vanavond gaan we op stap! Outfit, schoenen, make-up: we hebben aan alles gedacht om de show te stelen en te verleiden. Maar toch hebben we soms geen ideeën of accessoires voor ons kapsel. Wij onthullen je het geheim van een verleidelijke haaraccessoire: de haarband.

 

Om een eind te maken aan alle haarproblemen, maken we een haarband voor de perfecte touch in ons haar en onze stijl.

Het is niet ingewikkeld om zelf een haarband te maken: koop ongeveer 20 cm plat elastiek en twee stroken leer of vinyl in een naaiwinkel. Neem dan een schaar, sterke lijm, naald en draad en een meetlint om de omtrek van je hoofd te meten. En dat is alles!

Om de strik te maken, knip je de eerste strook leer op ongeveer 20 cm af. Je vormt de eerste lus van de strik, dan de tweede, kleinere er bovenop en je plakt ze vast met een beetje lijm. Doe nu hetzelfde met het andere stuk en knip dan de rest af.

Om de strik af te werken, plak je een ander stukje leer rond het midden. Plak alles op een tweede strook leer van ongeveer 38 cm, op 25 cm van de linker of rechter buitenzijde. Om zeker te zijn dat alles goed vastplakt en dat de strik niet loskomt tijdens het feest, plaats je er een (zwaar!) boek op gedurende enkele minuten.

Pak dan het elastiek. Snij een gleuf in de beide uiteinden van het leer, even breed als het elastiek. Haal het elastiek door de eerste gleuf en zet het vast met een paar steekjes. Doe nu de haarband in je haar om te meten hoe lang het elastiek moet zijn, zodat alles stevig op je hoofd blijft zitten. Zorg voor een beetje spanning zodat de haarband er niet afglijdt. Als je de juiste lengte hebt, knip je het elastiek af, haal je het door de tweede gleuf in het leer en zet je het vast zoals aan de andere kant.

Nu ben je klaar! Eenvoudig en elegant: prachtig! We hebben hier goudkleurig leer gebruikt om een zwarte outfit op te peppen en de aandacht naar je haar te trekken (daarnaast is het natuurlijk ook de perfecte kleur voor feestjes!). Maar jij wilt hem misschien ook in andere kleuren gaan maken. Denk maar eens aan alle originele kleurencombinaties die je kunt maken met het leer en het elastiek. Zoals grijs leer met een roze elastiek.