De beste snit voor je gezichtsvorm

Beauty
8/08/2019
Ook al eens geprobeerd het kapsel van een vriendin te kopiëren? Met een fotootje van Jennifer Aniston naar de kapper gegaan? En was het resultaat toch niet helemaal wat je voor ogen had? De vorm van je gezicht bepaalt welk kapsel je staat. Of niet...

De beste snit voor je <strong>gezicht</strong>svorm

Je hebt een rond gezicht

Je wilt je gezicht er langer doen uitzien. Een snit tot net onder de kin en langer is ideaal omdat je gezicht slanker lijkt. Met zo'n langer kapsel wordt veel volume van de zijkanten weggehaald. Recht is het codewoord als het om stylen gaat. Krullen en volume doen je gezicht ronder lijken. Een paardenstaart kun je beter laag in je nek dragen. Hogere opsteekkapsels, te dicht bij je oren of je wangen, zullen je gezicht verbreden.
Knap kapsel! Een bob in laagjes, op kinlengte of langer. Middellange tot lange laagjes brengen beweging in je haar.

De beste snit voor je <strong>gezicht</strong>svorm

Je gezicht is vierkant

Vierkante gezichtsvormen, met een breed voorhoofd en jukbeenderen, hebben uitgesproken lijnen. Vermijd dus een snit die net zo lineair is, net als korte hoekige kapsels en pony's. Luchtige laagjes en zijdelingse pony's verzachten de hoeken van je gezicht. Style je haar vrouwelijk, met volume en golvende lokken.
Knap kapsel! Lang haar tot onder je schouders zorgt voor een zachtheid die perfect past bij je gelaatstrekken.

De beste snit voor je <strong>gezicht</strong>svorm

Je gezicht is hartvormig

Hartvormige gezichten hebben een breed voorhoofd en een smalle, soms puntige kin. Het doel is om het bovenste deel van je gezicht smaller te doen lijken. Pony's tot over je wenkbrauwen of zijdelingse pony's zijn ideaal, omdat ze je gezichtsvorm mooi in evenwicht brengen en het accent op je ogen leggen. Geef de punten van je haar volume door het te krullen of op een borstel te draaien tijdens het stylen. Hierdoor maak je het onderste deel van je gezicht wat breder.
Knap kapsel! Een bob op kinlengte of haar op schouderlengte is het beste kapsel. Opteer altijd voor een pony.

De beste snit voor je <strong>gezicht</strong>svorm

Je hebt een lang gezicht

Een pony die je wenkbrauwen raakt, is ideaal. Hij verbergt je voorhoofd en maakt je gezicht visueel korter. Een snit die je gezicht breder maakt ter hoogte van je kin of halverwege je nek zal je gezicht in evenwicht brengen. Kies voor laagjes of een snit die stopt op kinhoogte. Vermijd te veel volume bovenaan, anders ziet je gezicht er langer uit dan het is.
Knap kapsel! Een bot geknipte bob met pony of schouderlang haar in laagjes die tot aan je kin komen.

De beste snit voor je <strong>gezicht</strong>svorm

Je gezicht is ovaal

Geluksvogel! Jij kunt je haar lang of kort dragen, met krullen of recht. De snitten die ovale gezichten flatteren zijn kort, alle pony's en carrékapsels van kin tot schouderlengte. Je kunt ook langer haar proberen met een middenscheiding, waardoor je meer van je mooi geproportioneerd gezicht kunt laten zien.
Knap kapsel! Ook al zullen de meeste kapsels je gezichtsvorm flatteren, zorg toch dat je snit aansluit bij de textuur van je haar. Bekijk met je kapper welke snit de beste voor jou is. 

Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United