Wat weet jij over roos?

Wat weet jij over roos?

Roos... Niet het meest gezellige gespreksonderwerp, en dat terwijl minstens 1 op de 2 mensen er op een bepaald moment in zijn leven last van krijgt. Jou kan het dus ook overkomen. Lekker in het Leven beantwoordt de belangrijkste vragen over roos...


Misschien heb je al eens een antiroosshampoo geprobeerd of een andere manier om roos aan te pakken, zonder het gehoopte resultaat. Hoe meer je over roos weet, hoe beter je het kunt voorkomen.

Wat is roos?
Het begint met een geïrriteerde hoofdhuid, als je huid droog en rood wordt en gaat jeuken. Deze huidirritatie versnelt de vernieuwing van huidcellen en zorgt ervoor dat cellen tijdens het vernieuwingsproces samenklitten op het huidoppervlak. Door dat samenklitten ontstaan de zichtbare huidschilfers die we roos noemen.

Waarom heb ik roos?
Roos ontstaat door een combinatie van drie elementen: een microbe die malassezia globosa heet en die op ieders hoofdhuid te vinden is, huideigen oliën en gevoeligheid van de hoofdhuid.

Waarom net nu?
Die vraag is moeilijker te beantwoorden. De meeste mensen krijgen voor het eerst roos tijdens hun puberteit, als hormonen drastisch veranderen en de productie van huideigen oliën toeneemt. Anderen hebben voor het eerst last van roos in een periode van stress of bij het wisselen van de seizoenen. Helaas kan de gevoeligheid van je huid na verloop van tijd ook veranderen, waardoor jouw hoofdhuid ineens geïrriteerd raakt door stoffen die voorheen nooit voor problemen zorgden.

Is roos besmettelijk?
Roos is zeker niet besmettelijk. Als je toch roos krijgt, dan is dat een reactie op irriterende stoffen op je hoofdhuid.

Moet ik roos echt behandelen? Kan het kwaad als ik mijn haar regelmatig met een gewone shampoo was? Dan verdwijnen toch ook goede huideigen oliën?
Helaas is roos geen kwestie van het wegwassen van de oliën op je hoofdhuid. Roos is wat dermatologen een terugkerende aandoening noemen. Je moet het dus regelmatig behandelen om ervoor te zorgen dat de symptomen niet terugkomen. Gelukkig is het behandelen van roos* én het voorkomen ervan nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij regelmatig gebruik van de bewezen head&shoulders-formule, ZPT en MycroZinc.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Is antiroosshampoo slecht voor mijn haar?
Antiroosshampoo is niet slecht voor je haar. Sterker nog, onderzoek heeft aangetoond dat roos juist slecht voor je haar is. Dus als je je hoofdhuid niet regelmatig of zelfs af en toe helpt bij de strijd tegen roos, dan kan de gezondheid van je haar hieronder lijden. Haar dat groeit vanuit een door roos geïrriteerde hoofdhuid heeft meer schade aan de oppervlakte en een zwakkere proteïnestructuur. Als je vaak moet krabben vanwege roos kan dit ook schade veroorzaken aan de buitenkant van het haar en je haar doffer maken.

Wat is de beste behandeling?
1. Gebruik een antiroosshampoo met klinisch bewezen werking: head&shoulders, de nummer 1 shampoo wereldwijd**, houdt je 100% roosvrij*, dankzij het bewezen antiroos-ingrediënt, ZPT.

2. Was je haar daarom regelmatig met een shampoo van head&shoulders. De stoffen die jouw hoofdhuid irriteren en roos veroorzaken verdwijnen en komen niet meer terug.

3. Kies een conditioner die je haar en je hoofdhuid verzorgt: normale conditioners zijn goed voor het haar, maar kunnen de antiroos-ingrediënten van de hoofdhuid wegspoelen, waardoor je bescherming tegen roos in gevaar komt. De unieke head&shoulders 2in1-verzorging zorgt voor je haar én hoofdhuid.

Kort samengevat: een gezonde hoofdhuid betekent gezond haar, en gezond haar ziet er prachtig uit. Als je dus last hebt van roos en een geïrriteerde hoofdhuid, één goede raad: doe er iets aan!

*Zichtbare roos bij regelmatig gebruik, bij 126 personen is 100% van de zichtbare roos verwijderd (klinische studie bij 280 personen)
** Volgens een P&G-berekening van juli 2013 tot juni 2014.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Na alle soorten van antroosschampo te hebben geprobeerd, (waaronder zeker de head en schoulders) en er niks maar ook echt niks hielp, ben ik overgegaan ( getipt) naar viche schampo. Deze is alleen te koop bij de appotheek. Ik heb een oranjekleurige schampo, waardoor ik al wel 2 jaar roos vrij ben.. Op ienimiene plekjes af en toe na. (mijn hoofdhuid zat bomvol roos)

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279