Verzorg en bescherm je haar in de winter

Verzorg en bescherm je haar in de winter

We weten allemaal dat wind, regen en kou je huid kan aantasten. Maar vaak vergeten we dat het winterse weer je haar ook flink kan beschadigen. Lekker in het Leven geeft je tips om je haar gezond en onbeschadigd de winter door te helpen.


Ga niet naar buiten met nat haar

Niet omdat je moeder vroeger altijd zei datje daar ziek van kunt worden, maar om de simpele reden dat je haar dan bevriest! Bevroren haar zorgt ervoor dat je haar uitzet. En wanneer al het vocht dat je haar geabsorbeerd heeft bevriest, dan kan dit je haar lelijk beschadigen. Daarnaast breekt bevroren haar gemakkelijk. Tip: blaas in de winter je haar altijd droog voordat je naar buiten gaat. Gebruik een vochtinbrengende shampoo en conditioner en eventueel een niet uitspoelbare conditioner, die je haar ook tijdens het föhnen beschermt.

Kies een stijl die bij het weer past

Kies een look die bij je past, maar die je ook een beetje warm houdt! Als je een fan van hoedjes, petjes en mutsen ben, dan is en volumineuze coupe niet aan te raden. Dames met een heel korte coupe kunnen het beste een lekkere warme muts opdoen.
Tip: kies voor een gevoerde hoed of muts.

Satijn en zijde bescherming

De kleding die je tijdens de winter draagt schuurt de hele tijd tegen je haar aan en dat komt je kapsel niet ten goede. Denk aan dikke kragen, capuchons, wollen mutsen, oorwarmers en gemene ritsen. In het ergste geval beschadigen ze zelfs je haar of krijg je zo’n ‘ontplofte’ statische look. Tip: gebruik een zijden of satijnen shawl als bescherming. Wikkel je haar eerst met de shawl in voordat je je dikke winterjas aantrekt. De stof zal je haar tegen de dikke winterwol beschermen en voorkomen dat jouw haar statisch wordt.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Moisture, moisture, moisture.

Is jouw haar in de zomer vaak statisch? Dan zal het in de winter nog erger zijn. In de zomer is je haar namelijk de hele dag bezig om extra vocht naar je haar toe te voeren, omdat de lucht constant droog is. Maar in de winter wordt je haar aan steeds wisselende temperaturen en vochtniveaus blootgesteld: van de vochtige buitenkou naar superdroge en warme ruimtes. Tip: gebruik een leave in conditioner en eventueel een anti-krul serum, om er zeker van te zijn dat je haar zo min mogelijk vocht verliest.

Statisch haar

Je haar bouwt tijdens de winter ook steeds meer statische lading op en het kan soms al rechtop gaan staan als je alleen maar over een vloerkleed loopt. Tip: stop een klein flesje vochtinbrengende haarspray in je tas en spuit dit op je haar als je merkt dat het weer ‘statischer’ wordt. De spray helpt om de statische lading af te bouwen en helpt je haar glad te houden, ook tijdens de koudste wintermaanden!

Probeer de Wella Pro moisture shampoo en conditioner en laat een beoordeling achter. De Moisture fles is te herkennen aan de blauwe letters.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...