Tips voor roosvrij haar

Tips voor roosvrij haar

Zeker 50% van Nederland heeft af en toe last van roos. Jij ook? Vind uit wat het is, hoe het ontstaat en wat je er aan kunt doen. Op naar roosvrij en glanzend haar!


Wat is roos?
Omdat je huid zich steeds vernieuwt, is het normaal dat je altijd wel wat dode huidcellen verliest. Deze cellen worden continue van onder af door nieuwe huidcellen weggedrukt. Het zijn er zo weinig, dat je ze eigenlijk niet ziet. Maar hoe merk je dat je roos hebt? Roos is een lichte vorm van eczeem en wordt beschouwd als een overactiviteit van de talgklieren of een schimmelinfectie. De schimmel leeft van huidoliën en zorgt ervoor dat de huidvernieuwing sneller gaat. Daarom verlies je dus opeens veel meer oude huidcellen: er worden klompjes huidcellen in één keer weggeduwd. Deze brokjes zijn vooral op donkere kleding zichtbaar, erg gênant!

Wat kun je er aan doen?
Heb jij of een van jouw gezinsleden last van roos? Dan is het fijn om te weten dat zeker de helft van de mensen er af en toe last van heeft. Het lijkt dat het bij mannen vaker voorkomt, maar dat is niet waar. Bij mannen valt het gewoon meer op omdat ze kort haar hebben. Roos is trouwens niet besmettelijk. Hierbij een paar tips om van die vervelende roos af te komen:

1. Krab zo min mogelijk
Door te krabben wordt de jeuk wel minder, maar de roos erger. Als je krabt komen er juist meer huidschilfers vrij en heb je dus meer roos (op je schouders). Krabben kan je haar ook zwakker maken, waardoor het sneller breekt en dit tast de glans aan.

2. Vermijd droge lucht
Waardoor roos precies wordt veroorzaakt is niet altijd duidelijk. Maar dat droge lucht roos kan verergeren staat vast. Want droge lucht maakt je hoofdhuid nog droger, waardoor je meer last van roos én jeuk kunt krijgen. In de winter is de lucht sowieso droger en is de kans groot dat je dus meer last van je roos hebt.

3. Stress en roos
Stress kan ook een veroorzaker van roos zijn. Natuurlijk reageert iedereen anders op stress: de één krijgt uitslag, de ander buikpijn, hoofdpijn, slapeloosheid of roos!

Head&Shoulders Voedende verzorging
Head&Shoulders Voedende verzorging
(5)

Voedt haar en hoofdhuid

Ontdek nu!

4. Zorg goed voor jezelf
Roos en een geïrriteerde huid kunnen ook ontstaan wanneer je een bepaald product hebt gebruikt, denk aan zeep, parfum of cosmetica. Let op: een geïrriteerde huid kan overgaan in een allergische huid. Roos kan ook door erfelijke aanleg, bepaalde voeding of een verminderde weerstand veroorzaakt worden. Zorg dus goed voor jezelf!

5. Verkoel je hoofdhuid
Menthol heeft een verkoelende werking op je huid. Eucalyptus heeft een jeukstillende werking. Gebruik een eucalyptusshampoo of af en toe wat menthololie. De menthol verkoelt en de olie verzacht jouw trekkende hoofdhuid. Let op: olie verzacht, maar verwijdert je roos niet.

6. Gebruik een anti-roos shampoo
Anti-roos shampoos en conditioners behandelen en verwijderen roos wel. Was je haar dagelijks of om de dag met een anti-roosshampoo. Laat de shampoo 5 a 10 minuten inwerken vóórdat je het met lauw water uitspoelt. Tip: scheer tijdens het wachten je oksels, benen en bikinilijn. Zo kun je toch onder de douche blijven staan en wat nuttigs doen. Als je na 6 weken nog steeds last van roos of huidschilfers hebt, raadpleeg dan je huisarts. Misschien heb je een vorm van eczeem of psoriasis.

Meer weten over roos? Lees de feiten en bekijk de Head & Shoulders anti-roosshampoo beoordelingen op Getest & Beoordeeld.


Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279