Stijlgids voor je haar: de verzorging

Stijlgids voor je haar: de verzorging

Kleuren en stylen, het kan belastend zijn voor je haar. Maar met de juiste behandeling blijft je haar gezond en glanzend, toptrend nummer één.


1. Gezonde glans

Gesignaleerd bij: Dior, Max Azria, Emilio Pucci, Victoria Beckham
Zeker als je vaak warme stylingtools zoals haardrogers, stijltangen of warme rollers gebruikt, is de juiste verzorging heel belangrijk. Olie is een aanrader om droge punten te voeden en je haar te laten glanzen, net als altijd een conditioner gebruiken als je je haar wast en geregeld een masker gebruiken om je haar verwennen.

Stylingtip: creëer een seventies look à la Charlie’s Angels: spoel het masker niet uit maar laat het drogen, als je daarna een krultang gebruikt zal je merken dat je krullen beter gedefinieerd zijn en glanzen.

2. Messy staat chic

Gesignaleerd bij: Phillip Lim, Marc by Marc Jacobs
Nonchalante knotjes, pluizige dotten, een warrig kapsel alsof je net uit je bed bent gestapt: je haar mag een rommeltje zijn want ‘messy’ is in. Stylingproducten die je haar iets stroever maken zoals volumepoeder, wax of paste zorgen ervoor dat het volume blijft zonder dat je je haar beschadigt door het extreem op te kammen of te touperen. Ze zorgen ook voor een mooie matte finish.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Streepjescode in kleur

Gesignaleerd bij: Badley Mischka, Chiara Ferragni for Redken
Als het over kleur gaat, is contrast hét codewoord dit voorjaar. Meestal in de vorm van lichtere of donkerdere strepen in de kleur van je haar, maar echte durvers gaan voor uitgesproken kleur. Uiteraard gaat het hier om tijdelijke kleurtjes die je snel uit je haar kan wassen. Vind je dat toch too much, dan zijn koelere pasteltinten die je door de kapper in je haar laat zetten, een optie.

Kleurtip: Wil je graag experimenteren met uitwasbare kleurtjes, zorg dan dat je haar goed gevoed is met een masker, serum of olie. In erg droog haar dringen de kleurstoffen dieper door en dan loop je het risico dat je tijdelijke kleurtje op den duur toch niet helemaal verdwijnt.

Op zoek naar nog meer inspiratie rechtstreeks van de catwalk?
Stijlgids voor je haar: het model
Stijlgids voor je haar: de styling
Snelcursus kapperstaal

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...