Snelcursus kappersjargon

Snelcursus kappersjargon

“Wassen, knippen en föhnen” is niet genoeg als je moet uitleggen wat je precies wil. Hoe zorg je ervoor dat jij en je kapper op dezelfde golflengte zitten? Het helpt als je deze kapperstermen kent.


Blunt: Als je kapper het over een ‘blunt cut’ heeft, bedoelt ‘ie dat je haar kaarsrecht op één lijn wordt geknipt, het tegenovergestelde van in laagjes dus.

Opknippen of graderen: Je haar wordt niet recht afgeknipt op één lengte, maar zo geknipt dat er laagjes ontstaan. De manier waarop dat gebeurt kan zorgen voor meer volume bij fijn haar of een duidelijke coupe die niet te zwaar valt bij voller haar of krullen.

Effileren: Met effileren wordt het uitdunnen van je haar bedoeld met een speciale effileerschaar, die aan de twee bladen tanden heeft. Dat wordt vaak gedaan aan het eind, om een kapsel af te werken. De manier waarop geëffileerd wordt, kan zorgen voor meer volume of een soepel vallend kapsel.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Inknippen: Je kapper knipt niet in een rechte lijn, maar knipt kleine plukjes bij de punten schuin in voor volume en een speelser effect.

Slicen: Als je kapper je haar slicet, gebruikt ‘ie met een schaar of mesje om overgangen wat fijner te maken, bijvoorbeeld bij een pony. Ook uitdunnen kan met deze snijtechniek.

 Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe coupe?
Stijlgids voor je haar: het model
Stijlgids voor je haar: de verzorging
Stijlgids voor je haar: de styling

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...