Schitterend zomerhaar

Schitterend zomerhaar

Zon, zeewater en chloor, je haar krijgt heel wat te verduren in de zomer en kan dus wel wat extra verzorging gebruiken. Voorkom haaruitdroging met deze eenvoudige tips voor gezond en glanzend haar.


Zon, zeewater en chloor. De zomer is funest voor de natuurlijke balans van je haar. Ultraviolette stralen oxideren het pigment en veroorzaken een doffe gloed die de natuurlijke bescherming aantast. Blootstelling aan de zon verzwakt de vetlaag van je haar waardoor breekbaar wordt. Zeewater heeft daarbij ook nog eens een sterk uitdrogend effect en veroorzaakt dof ogend haar. Het resultaat: haar dat niet alleen vaal van kleur is maar ook nog eens broos en droog is en na enkele maanden begint af te breken omdat de natuurlijke elasticiteit is aangetast.

Maar met de juiste producten kun je je haar gezond en glanzend houden.

Bescherming overdag
Houd je haar gezond en glanzend door het te beschermen tegen de zonnestralen. Hoeden, sjaaltjes en parasols helpen wel, maar zijn niet voldoende. Gebruik daarbij ook beschermende oliën en sprays. Verspreid deze  zowel op de wortels als de lengte van je haar. Doe dit voordat je de zon in gaat en iedere keer nadat je gedoucht of gezwommen hebt. Houd er rekening mee dat deze producten (anders dan gewone zonnebrandcrèmes voor de huid) niet eindeloos beschermen omdat ze lastig egaal aan te brengen zijn en dus niet altijd even goed blijven zitten. Daarnaast is het belangrijk om je haar met schoon water uit te spoelen na het zwemmen om zo het zeewater of chloor eruit te wassen. Wist je dat je je haar ook van binnenuit kunt voeden met supplementen die zink, selenium en vitamine B bevatten?

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bescherming ‘s nachts
Om zonneschade te herstellen is het van essentieel belang om 's avonds regelmatig een diep hydraterend en voedend masker aan te brengen waardoor de haarschacht weer hersteld wordt. Shampoo en conditioner zijn altijd belangrijk, maar breng tijdens de zomer wat vaker een voedend masker aan, twee keer per week is genoeg. De ideale formule? Een crème die rijk is aan voedende ingrediënten die de natuurlijke balans van je haar herstellen. Als je lang haar hebt, kun je 's avonds voor het slapen gaan ook nog een voedende spray gebruiken die je haar voorbereidt op het stylen de volgende ochtend.

Twee supertips voor een indrukwekkende look
Snel een glamoreuze zomerlook? Lekker in het Leven heeft twee supertips voor je. Als je kort of half lang haar hebt, kun je met een grove kam en een strong-hold gel een sexy jongensachtige coupe creëren. Nadat je je haar gewassen en gedroogd hebt, trek je een zijscheiding. Verdeel de gel over je hele haar en kam dit goed door voor een stoere wet-look effect: helemaal geschikt voor zomerse avonden.

Als je half lang haar hebt, kun je een dotje mousse aanbrengen na het wassen, laat je haar vervolgens natuurlijk drogen - het volumineuze effect versterkt de vorm en beweging van je haar. Een eenvoudig, maar verbluffend resultaat voor een relaxte look tijdens zwoele zomeravonden.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...