Roos in de zomer

Roos in de zomer

In de zomer zou je moeten genieten van warme dagen in de zon, een mooi bruin kleurtje en lekker veel buitenplezier. Maar als je last hebt van roos, kan het zomerweer je heel wat kopzorgen bieden.


Warm weer veroorzaakt zeker geen roos. Toch kan het lijken alsof het er iets mee te maken heeft. Veel vrouwen die last hebben van roos merken dat hun symptomen erger zijn tijdens de warmere maanden. In werkelijkheid is roos het hele jaar door een probleem – maar warmer zomerweer kan alles nog een graadje erger maken.

Head&Shoulders Voedende verzorging
Head&Shoulders Voedende verzorging
(5)

Voedt haar en hoofdhuid

Ontdek nu!

Roos in de zomer

Roos wordt veroorzaakt door de Malassezia globosa, een microbe die op ieders lichaam leeft. Heel wat mensen zijn gevoelig voor een van de bijproducten van de Malassezia, een substantie die oliezuur wordt genoemd. Tijdens de warme zomermaanden kan de combinatie van het weer en een actievere manier van leven de symptomen van roos erger doen lijken. De combinatie van hogere temperaturen en meer zweet geeft de Malassezia globosa de ideale omstandigheden om te gedijen. Dit vergroot de kans op een opleving van roos.

Vervuiling

Vervuiling speelt ook een rol – omdat we ’s zomers meer tijd buiten doorbrengen, komen we in contact met meer verontreinigende stoffen. Die kunnen de natuurlijke weerstand van onze hoofdhuid beschadigen. Dat betekent meer risico op roos.

Hoe je je hoofdhuid de hele zomer lang kan beschermen

De gemakkelijkste en meest doeltreffende manier om roos onder controle te houden, is altijd je haar wassen met een anti-roosshampoo. Eén belangrijke opmerking daarbij: anti-roosshampoos maken niet alleen korte metten met schilfers na een opleving. Ze helpen ook voorkomen dat roos terugkomt. Stop dus vooral niet met regelmatig je haren wassen als je roos verdwenen is.

Deze strategie heeft een dubbel voordeel:
Ten eerste hoef je maar één ding te onthouden: was elke paar dagen je haar. Én nog beter: het werkt niet alleen in de zomer – je haar zal het hele jaar door roosvrij zijn.

Hoe het werkt

Anti-roosshampoos zoals Head&Shoulders bevatten zinkpyrithion en zijn speciaal samengesteld om de schimmels die roos veroorzaken onder controle te houden. Moderne anti-roosshampoos doen er nog een schepje bovenop: ze beschermen je haar ook tegen de effecten van het weer. Er zijn ook verfrissende varianten beschikbaar voor de zomer. Head&Shoulders shampoo Glad & Zijdezacht zal ervoor zorgen dat je haar heerlijk blijft ruiken en er fantastisch blijft uitzien.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279