Jouw haar klaar voor de winter: vijf manieren om de kou te bestrijden

Jouw haar klaar voor de winter: vijf manieren om de kou te bestrijden

De winter put je haar uit. En niet zomaar! Mutsen, vocht, kou en temperatuurschommelingen vergen veel van je haar. Hoe wordt je haar weer zijdezacht en vitaal? Vijf zaken die je zeker moet doen.


1) Maak je kleur dieper
Is je haar een beetje dof? Probeer een snelle kleurspoeling of een toon-op-toonkleuring. Er bestaat geen beter middeltje om je kleur warmer te maken en je haar te laten glanzen. Je hoeft hiervoor niet naar de kapper: thuiskleuringen, die tijdelijk zijn en vrij van ammoniak en oxidatiemiddelen, volstaan om je haar glans te geven.

2) Hou de haardroger iets verder van je af
Ons haar houdt niet van grote temperatuurverschillen, dus vermijd een hete haardroger net voor je naar buiten gaat in de kou. Dat maakt je haar namelijk statisch. Gebruik liever lauwwarme lucht en hou de haardroger op 20 cm afstand van je hoofd. Zorg er wel voor dat je je haar altijd beschermt tegen de warmte met een hitte beschermende spray. Belangrijk: ga niet naar buiten met natte haren: ze zouden kunnen bevriezen... en uitzetten!

3) Was je haar voorzichtig
Omdat je haar er wat dof uitziet, ga je voor een volumeshampoo en, of anders een shampoo die pH-neutraal is en sulfatenvrij, om verdere schade te vermijden. Masseer dit in op je hoofdhuid. De massage activeert namelijk de microcirculatie die voedingsstoffen naar de haarwortels brengt. Eindig met een behandeling zonder spoelen; zo blijft je haar goed gehydrateerd.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4) Tem je haar voor je een muts aantrekt
Alvorens je een muts aantrekt, is het beter om je haar in model te brengen en samen te binden: zo krijg je geen ongewenste knikken. De truc is om onder je muts een zijden sjaaltje om je haar te knopen, omdat zijde je haar niet beschadigt.

5) Voed het ... van binnenuit
Om haaruitval te vermijden en je haar te verstevigen, voed je het met ijzer, zink en proteïnen. Al deze goede voedingsstoffen zitten in je voeding, zoals in eieren, rood vlees, schaaldieren, tarwekiemen of linzen.

Zo kan je met een paar handelingen je haar helemaal verkwikken en voorbereiden op de beproevingen van de winter. En jij bent ook voorbereid: er gaat niets boven mooi haar om de moraal hoog te houden op een winterdag.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279